Codin Maticiuc donează bani pentru o școală din Africa. Ce a povestit despre gestul său?

Codin Maticiuc donează în mod curent bani și contribuie la campanii umanitare în România, dar acum a ales să o facă pentru o școală din Africa. Ce a povestit acesta despre decizia lui?

Codin Maticiuc donează bani pentru o școală din Africa. Ce a povestit despre gestul său?

Codin Maticiuc donează bani pentru o școală din Africa. Vedeta a făcut anunțul pe conturile sale de pe rețelele sociale, acolo unde își povestește de multe ori experiențele, dar pe care le folosește deseori și pentru a face apeluri de ajutor pentru diverse cazuri umanitare.

Acesta a povestit că, aflat în vacanță în Ngorongoro, le-a cerut celor de la hotelul la care era cazat să îl ducă în cel mai apropiat oraș, astfel încât să aibă parte de o experiență cât mai autentică a locurilor pe care le vizitează. Acolo a găsit acesta și o școală.

„Singura şcoală din Karatu are 1.800 de copii. Toţi în uniformă, toţi extrem de curaţi. Unii creştini, unii musulmani, alţii păgâni. Împreună.”

Impresionat de ce a văzut, Codin Maticiuc a declarat:

„L-am contactat pe director şi am făcut o donaţie pentru şcoală ca să poată termina o clădire nouă. Doar anul acesta s-au înscris 300 de copii noi în clasa întâi. Directorul mi-a făcut un tur complet al scolii. Am cunoscut multi copii, erau până la 80-90 de copii într-o clasă. Extrem de educaţi, cuminţi şi sociabili.”

Codin Maticiuc donează bani și se implică în multe acțiuni cu impact social, proiectul său de suflet fiind, de altfel, renovarea etajului 7 al spitalului Fundeni, locul în care a cunoscut-o, în 2017, pe o fetiță care suferea de leucemie și mai târziu a murit. De atunci, Maticiuc și-a luat angajamentul de a contribui măcar la confortul copiilor aflați în situații vulnerabile, dacă nu la sănătatea lor.

„Au fost, probabil, cele mai frumoase momente petrecute în Africa', a dezvăluit Maticiuc pe contul său de Facebook. Fanii au fost entuziasmați de anunțul că Maticiuc donează și pentru copiii africani, pe lângă acțiunile caritabile în care se implică pe plan local.

Citește și:
Românii au talent 2021 – tot ce trebuie să știi despre cel mai așteptat show TV al momentului

Foto: pagina de Facebook Codin Maticiuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people