PETA se implica in neintelegerile dintre Jane Birkin si Hermes

Jane Birkin, celebra muza a iconicei genti Hermes Birkin, protesteaza impotriva practicilor crude la care sunt supusi crocodilii.

PETA se implica in neintelegerile dintre Jane Birkin si Hermes

Update 04/08: In incercarea de a schimba lucrurile din interior, organizatia care lupta pentru drepturile animalelor cumpara o actiune Hermes.

Un nou episod in povestea mult mediatizatului anunt facut de Jane Birkin in legatura cu geanta Hermes Croco ce-i poarta numele. Celebra muza ceruse nu mai putin celebrei case de moda sa nu mai foloseasca numele ei pentru geanta iconica facuta din piele de crocodil, din cauza tratamentelor inumane la care ar fi supuse animalele. Ei bine, PETA a anuntat ca a cumparat o actiune Hermes – o achizitie simbolica, facuta cu scopul declarat de a „lucra din interior si a cere permanent interzicerea accesoriilor fabricate din pielea animalelor exotice, inclusiv a gentilor din piele de crocodil si a curelelor de ceas din piele de aligator”. Practic, actiunea cumparata la Bursa le va da posibilitatea celor de la PETA de „a participa la intalnirile anuale ale actionarilor si a pune intrebari”, a declarat purtatorul de cuvant al organizatiei. Cu alte cuvinte, PETA incearca sa schimbe lucrurile din interior. Ramane de vazut daca aceasta tactica va fi folosita si in cazul altor brand-uri de lux.

Update 29/07: Casa Hermes a facut urmatoarea declaratie:

„Jane Birkin si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu practicile de sacrificare a crocodililor. Comentariile ei nu influenteza in nici un fel prietenia si increderea pe care le impartasim de atatia ani. Casa Hermes ii respecta si ii impartaseste sentimentele si este de asemenea socata de imaginile difuzate recent.

O investigatie e intreprinsa la ferma din Texas implicata in acel film. Orice incalcare a regulilor va fi rectificata si sanctionata. Hermes precizeaza ca aceasta ferma nu le apartine si ca pielea de crocodil de acolo nu este folosita pentru fabricarea gentii Birkin.

Hermes impune tuturor partenerilor sai cele mai inalte standarde etice in ceea ce priveste tratamentul aplicat crocodililor. De mai bine de 10 ani, organizam vizite lunare la furnizorii nostri. Controlam practicile lor si felul in care se conformeaza standardelor legate de sacrificare stabilite de expertii veterinari si de Fish and Wildlife (o organizatie federala americana pentru protejarea naturii), si in conformitate cu regulile intocmite, sub egida ONU, de Conventia de la Washington din 1973, care defineste protectia speciilor aflate in pericol.

De mai bine de 30 de ani, geanta Birkin de la Hermes este unul dintre cele mai ravnite accesorii de moda.

Iar varianta din piele de crocodil, adorata de vedete, este un adevarat simbol al statului social privilegiat – pretiosul obiect se face doar pe comanda, listele de asteptare se intind uneori pe mai mult de un an, iar pretul porneste de la cinci cifre si poate ajunge la aproape jumatate de milion de dolari (anul trecut, style.com posta un articol  despre o varianta din piele de crocodil himalaian in valoare de 432.000 de dolari).

Ei bine, Jane Birkin, cea care a inspirat iconica geanta in 1984, nu mai vrea sa aiba de-a face cu modelul din piele de crocodil. PETA sustine ca celebra muza a luat aceasta hotarare in urma vizionarii unui documentar despre cruzimea cu care sunt tratati crocodilii si aligatorii crescuti in ferme din lumea intreaga pentru a fi folositi in industria de lux.

Cantareata a declarat ca „fiind alertata de practicile pline de cruzime cu care sunt omorati crocodilii folositi in producerea gentii Hermes care-mi poarta numele… am cerut Hermes Group sa redenumeasca geanta Birkin Croco pana cand vor putea implementa practici mai bune, in acord cu normele internationale, pentru producerea acestei genti.

Oops! Suna ca o reeditare a celebrei piese „Je t’aime / Moi non plus”, pe care cantareata britanica o interpreta odata cu sotul ei de atunci, Serge Gainsbourg.

Foto: http://www.janebirkin.net/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion