Partenerul este cel care a vrut să vă despărțiți? De ce ți-a făcut un mare bine

El a avut inițiativa și a vrut să vă despărțiți. Aparent lumea ta s-a dărâmat, dar în final iată de ce ești câștigată.

Partenerul este cel care a vrut să vă despărțiți? De ce ți-a făcut un mare bine

Nu e ușor când decizi tu ruptura și cu atât mai mult când el e cel care a decis să vă despărțiți. Indiferent că te așteptai la asta tot e neplăcut, ori a venit ca un mare șoc din care parcă nu știi cum să-ți revii. Crezi că universul tău e dat peste cap? În final situația e în favoarea ta.

El a avut curajul să vă despărțiți

Lucrurile nu mergeau bine, dar nu îți asumai asta. Pentru copii, din teama de singurătate, că trebuie să o iei de la capăt, aveți un istoric sau îți e bine financiar, nu voiai să conștientizezi pe deplin situația. Ori știai exact ce se întâmplă și te complăceai într-o poveste din care lipsea iubirea, și se transformase în prietenie. Sau erai atât de nefericită și uitasei ce înseamnă stare de bine în cuplu. Prin despărțire fostul partener ți-a dat șansa unui nou început, a unei reinventări, să descoperi din nou iubirea, inclusiv iubirea de sine.

Nu îți oferea ce aveai tu nevoie

Proiectasei asupra lui imaginea ideală a bărbatului din mintea ta, dar care nu avea nicio legătură cu realitatea. Și insistai să fii cu cineva care întrunea prea puține caracteristici ale bărbatului potrivit pentru tine. Poate că el nu își dorea cu adevărat o relație sau era orb la nevoile tale emoționale și voia doar să primească, nu și să ofere. Așa nu-ți mai pierzi timpul, energia, iar costurile sufletești vor fi mai mici decât să te simți singură în doi.

Te învață să lupți

Asta este o opțiune valabilă atunci când crezi că totul ți se cuvine. Că ești îndreptățită la iubirea lui, atenția, gesturile de afecțiune și eforturile pe care le-a făcut. Ești o persoană valoroasă, dar asta nu te pune pe un piedestal la care el să depună ofrande. Și eventual e suficient că doar tu exiști în viața lui. Și bărbații au nevoie de sprijin, validare, să se simtă importanți, în siguranță, iubiți. De asemenea, o relație cu probleme nu se va vindeca de la sine, și e necesar ca amândoi să depuneți eforturi în procesul anevoios de reparare. Să luptați umăr la umăr. Iar despărțirea poate fi acea sirenă asurzitoare care dă trezirea.

Nu îți definește viața

Faptul că el a vrut să vă despărțiți nu îți definește viața, cine ești tu, calitățile, realizările tale, potențialul tău ca individ. Și în mod cert ar trebui să îți aduci aminte asta, să ți-o repeți în fiecare zi. Pentru că femeile, mai mult decât bărbații, au tendința să se raporteze la cuplu ca la cheia succesului în viață și rețeta fericirii.

Citește și:
Greșeala majoră pe care trebuie să o eviți atunci când faci sex

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle