Greșeala majoră pe care trebuie să o eviți atunci când faci sex

Sex pasional, consumat în ritm alert? Specialiștii ne atrag atenția că există o greșeală care ne împiedică să savurăm din plin ce se întâmplă între așternuturi.

Greșeala majoră pe care trebuie să o eviți atunci când faci sex

Există o greșeală semnificativă în materie de sex? Da, și nu e vorba despre dirty talk cu un pudic sau fantezii care șochează. Ceva mult mai banal cu care poate te-ai obișnuit chiar în viața ta cotidiană. Graba! Te grăbești să ajungi la serviciu, să îți termini treaba ca să nu lucrezi peste program. Te grăbești să faci cumpărăturile, să faci curat, să îți eliberezi programul pentru a avea mai mult timp liber pentru relaxare. Pe care nu ajungi neapărat să o experimentezi autentic, întrucât tensiunea ritmului alert se impregnează în corp. Umeri încordați, dureri de spate și de coloană cervicală, tensiune musculară generală, agitație. Acest stil de viață și de a fi se transpune și la nivel sexual, ceea ce blochează plăcerea. Sexul devine de consum, să se întâmple mai repede, ca să ajungi mai repede la orgasm, să fie bifat și acest aspect. Desigur, tot procesul se întâmplă inconștient. De ceea e important să îl aduci în plan conștient și să lucrezi activ la asta. Nu doar pe plan sexual, ci și în alte domenii ale vieții învață să reduci… viteza.

Uită de multitasking

Creierul nu poate efectua cu adevărat eficient mai multe lucruri în același timp, iar studiile arată clar că multitasking-ul este un mit căruia ar fi cazul să nu-i mai dăm crezare. Așa că obișnuiește-te să te concentrezi pe câte o activitate, pe rând. Asta te învață să fii prezentă în momentul aici și acum, aspect util când în timpul sexului îți mai zboară gândul și în alte direcții.

Dezvoltă-ți curiozitatea

Încerci mereu să-ți explici gândurile, emoțiile și senzațiile? Demarezi ruminații și căutări de sens? Uită de asta. Mai degrabă stai cu ceea ce simți și fii curioasă să vezi ce se întâmplă, cum evoluează. Te vei bucura de beneficiile acestui lucru mai ales la preludiu, dar și în timpul actului sexual.

Scanează-ți corpul

Adică folosește-ți toate simțurile pentru a descoperi ce vezi, auzi, simți tactil, miroși sau guști. Exercițiul poate fi făcut oriunde: când ești pe iarbă, în parc, mergi la plimbare în oraș, te afli la mare pe nisip. Și, evident, când faci sex și explorezi întreaga experiență, trupul tău și trupul partenerului, prin intermediul simțurilor. Pur și simplu observă.

Concentrează-te pe plăcere

De câte ori nu ai reușit să ajungi la orgasm tocmai pentru că urmăreai asta frenetic? Apogeul sexului nu este orgasmul, ci absolut toată experiența în sine cu ceea ce oferă ea. Deci mută focusul de la rezultatul final, de la destinație, pe călătorie și pașii făcuți unul câte unul. Ai o prăjitură sau o înghețată și abia aștepți să o mănânci pe toată? Savureaz-o înghițitură cu înghițitură. Doar așa va persista gustul, nu dacă ai terminat-o din patru lingurițe.

Meditează

Ce legătură are asta cu sexul? Pai are, și mult! Înveți să nu mai bagi în seamă gândurile intruzive, să conectezi mintea la trup, să te relaxezi și să fii mult mai atentă la senzațiile tale, să fii prezentă.

Citește și:
Semnale de alarmă în cuplu care ar trebui să te pună în gardă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle