(P) IKEA Group susține egalitatea de șanse la locul de muncă

La IKEA, avem viziunea de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cei mai mulți oameni. O viziune care merge mai departe de clienți și angajați.

(P) IKEA Group susține egalitatea de șanse la locul de muncă

Și, pentru că egalitatea este un drept uman fundamental, promovăm un mediu de lucru incluziv, care să le permită tuturor să fie tratați corect și să primească oportunități egale.

„Am descoperit în magazinul IKEA din București că echipele diverse sunt mai creative și aduc soluții noi. IKEA România se poate mândri cu rezultate bune în privința egalității de gen, cu 46% angajate femei în magazinul IKEA din București, 45% în echipa de middle management și 50% femei în echipa de top management a magazinului, precum și o politică foarte clară de non-discriminare și asigurarea de șanse egale la locul de muncă.'

Violeta Neniță, Store Manager IKEA Băneasa.

Forumul pentru egalitatea de șanse la locul de muncă

IKEA South-East Europe a sărbătorit Ziua Internațională a drepturilor femeilor prin organizarea unui Forum al Egalității de Gen la Locul de Muncă.

Astfel, IKEA Group a adus la masa discuțiilor din București pe: Anneli Lindahl Kenny, ambasadoarea Suediei în România; Nicoleta Nicolae Ioana, consilier de stat în cadrul cabinetului președintelui României; Aurelia Grațiela Drăghici, secretar de stat – Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES); Andreea Bragă, directoare executivă – Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: FILIA; Dana Dobrescu, Communications Manager Unilever South Central Europe, alături de Ana Teresa Fernandes, Deputy Public Affairs Manager IKEA Group, și de Violeta Neniță, Store Manager IKEA Băneasa.

„La IKEA spunem întotdeauna că mai avem multe de făcut, așa că Forumul Egalității de gen a reprezentat o oportunitate de învățare și o discuție constructivă alături de autorități, ONG-uri și companii. La nivel de IKEA Group, ne-am propus obiective clare pentru a ajunge la un echilibru perfect de gen până în 2020. Ne dorim să avem 50% femei și 50% bărbați angajați la toate nivelurile de management și în toate funcțiile, să oferim șanse egale în orice situație, precum și remunerație egală pentru femei și bărbați în funcții similare.' Ana Teresa Fernandes, Deputy Public Affairs Manager IKEA Group.

Cu această ocazie, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis un mesaj oficial. „România este puternic angajată în combaterea discriminării și de aceea îndeplinirea obiectivelor egalității de gen este o prioritate. De aceea am și asumat rolul de promotor al campaniei internaționale #HeforShe, fiind ferm convins că putem face mai mult pentru susținerea drepturilor femeilor din întreaga lume. Ați inclus egalitatea de gen în spectrul valorilor după care vă ghidați activitatea, iar acest fapt dovedește respectul față de angajați și față de drepturile acestora. Sper ca astfel de inițiative prin care este promovată egalitatea de gen să se constituie într-un exemplu de bună practică pentru cât mai multe companii și autorități publice din România, astfel încât toți angajații să se bucure de drepturi și șanse egale, se arată în mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis.

„În România, egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi este un principiu fundamental al drepturilor omului, transpus atât la nivel legislativ, cât şi la nivelul politicilor publice. Cu toate acestea, mai sunt lucruri de îmbunătățit. Dezvoltarea unei culturi antreprenoriale feminine depinde de schimbarea rolurilor sociale ale femeilor, dar şi de construirea unei încrederi de sine a femeilor. Această schimbare se face atât prin accesul la educaţie al femeilor în special, în sectoarele de învăţământ specifice dezvoltării unei afaceri (economie, management etc.), dar şi prin autodepăşirea unor temeri nejustificate care sunt legate de stereotipurile de gen promovate în familie şi în societate. (Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați)

Studiul IKEA despre egalitatea de gen la locul de muncă

Potrivit unui studiu realizat de IKEA în regiunea South-East Europe în orașele București, Zagreb și Belgrad, românii sunt cei mai optimiști în ceea ce privește egalitatea de gen. 56% din respondenții români cred că femeile și bărbații au șanse egale de angajare, 50% cred că femeile și bărbații primesc remunerație egală pentru aceeași muncă și 47,5% cred că femeile și bărbații au oportunități egale de avansare în carieră. În Croația și Serbia aceste rezultate sunt mai mici cu peste 20 de procente.
Studiu realizat de IKEA SEE în parteneriat cu Ipsos pe un eșantion de 600 de respondenți din București și împrejurimi. Rezultatele au fost obținute printr-un chestionar online cu tema „Egalitatea de gen la locul de muncă.

Când oamenii au aceleași oportunități de creștere, toată lumea are de câștigat. Egalitatea este mai bună pentru toată lumea – în România și peste tot în lume.

Descoperă mai multe detalii AICI!

Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle