Omul de afaceri Corneliu Idu, cel care a sprijinit-o pe Simona Halep la începutul carierei, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Corneliu Idu, un cunoscut om de afaceri din Constanța și cel care a sprijinit-o pe Simona Halep, a murit, după ce fusese diagnosticat cu Covid-19.

Omul de afaceri Corneliu Idu, cel care a sprijinit-o pe Simona Halep la începutul carierei, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Corneliu Idu, un om de afaceri cunoscut în Constanța și cel care i-a susținut în carieră atât de Simona Halep, cât și pe Horia Tecău, a murit ieri, 1 decembrie, după ce în urmă cu două săptămâni fusese diagnosticat cu Covid-19.

Corneliu Idu, care avea 70 de ani, fusese internat la un spital din Constanța. Potrivit surselor medicale, starea de sănătate a lui Corneliu Idu s-a agravat brusc, marţi dimineaţă, iar cadrele medicale nu au reuşit să îl salveze, informează Pro TV, care citează News.ro.

Corneliu Idu se număra printre cei mai bogați oameni din Constanța, acesta deținea firme de shipping și societăți în domeniul activităţilor portuare. De asemenea, mai avea și o bază de tenis în staţiunea Mamaia, unde s-au disputat mai multe competiţii interne şi internaţionale. De altfel, a găzduit în urmă cu trei ani şi meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie, potrivit Pro TV.

Atunci când avea vârsta de 67 de ani, Corneliu Idu fusese inclus în topul realizat de revista Forbes al celor mai bogați români, având în acel moment o avere de aproximativ 130 de milioane de euro.

Într-un interviu pe care l-a acordat pentru Gazeta Sporturilor în urmă cu trei ani, Corneliu Idu vorbea despre Simona Halep, dar și influența pe care a avut-o asupra celebrei sportive. „A venit la mine la club cu antrenorul ei, Bogdan Pândichi, când avea vreo 14 ani. Juca, parcă, la Școala Sportivă și era deja cea mai bună jucătoare din țară la vârsta ei. O văzusem de multe ori pe la turnee, mai ales că organizam și noi, la Tenis Club IDU, unele, de nivel foarte înalt. Ştiam că are mari perspective.”

Acesta mai spunea la vremea respectivă că deși nu era pregătit să își asume o asemenea responsabilitate, fusese de acord să o ajute pe Simona. „I-am spus Simonei că din acel moment nu va avea nicio grijă, că am să-i asigur toate resursele financiare de pregătire şi de participare la toate marile turnee internaţionale. Îmi aduc aminte, Simona era extrem de timidă, dar mustea de ambiţie (…) Ştiu doar că timp de trei ani i-am asigurat tot, echipament, antrenori, preparatori fizici, participarea la turnee internaţionale, inclusiv la toate cele de Grand Slam”, declara Corneliu Idu pentru Gazeta Sporturilor.

Citește și
Celebrul pilot de Formula 1 Lewis Hamilton a fost depistat cu coronavirus

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle