Moduri prin care oamenii înșală, fără a face sex

Momentele intime petrecute cu o altă persoană nu sunt singurul mod prin care o persoană poate înșela, deși acest scenariu este considerat a fi cel mai rău și dureros.

Moduri prin care oamenii înșală, fără a face sex

Toți cunoaștem momentele în care vocea interioară ne șoptește că suntem implicați în ceva imoral, ori că este ceva foarte grav ce ar putea duce la schimbarea sentimentelor pe care le avem față de partener. Deși multe persoane sunt conștiente de drumurile greșite pe care le pot alege, pretind că nu au făcut nimic greșit. „Măcar nu am petrecut noaptea cu altcineva.. încă.”, este o propoziție pe care sigur am mai auzit-o.

Există totuși și moduri prin care îți poți înșela partenerul, moduri care nu implică o componentă sexuală.

Flirtezi online și offline

Deși pare inofensiv, a deveni destul de prietenoasă sau a flirta cu diferiți oameni la petreceri sau a menține în secret o relație în mediul online ca un eventual plan B intră în categoria infidelității. Ai făcut un angajament față de partenerul tău atunci când ați început o relație. A avea curajul de a spune sentimentele reale pe care le ai față de el va face totul mult mai ușor și nu veți mai pierde timp prețios în a vă complace.

Te plângi altora când vine vorba despre partenerul tău

Este adevărat, toată lumea discută despre parteneri cu familia sau prietenii, însă a avea un confident exclusiv poate pune un semn de întrebare. Comunicarea din relație este foarte importantă, așa că dacă spui altora lucrurile pe care doar partenerul tău ar trebui să le audă, ai putea înșela emoțional.

Nu îți ștergi aplicațiile de dating

Un studiu recent a arătat că foarte multe persoane ce fac parte dintr-un cuplu încă își păstrează profilul pe aplicațiile de dating. Conversațiile cu potențialii parteneri te va trimite direct în categoria oamenilor ce înșală.

Fanteziile tale implică alți oameni

Nu este vorba despre a avea fantezii cu celebrități sau alți oameni ocazional. Însă dacă visezi sau te gândești la alții constant, acest lucru ar duce la înșelat destul de curând datorită unei rupturi de conexiune între tine și iubitul tău. Dacă treci prin asta, ar trebui să vorbești cu partenerul despre fanteziile tale și să găsiți un mod pentru a vă îmbunătăți viața sexuală până nu este prea târziu.

Pretinzi că ești singură

Este destul de evident că, dacă pretinzi constant că ești disponibilă atunci când ieși în oraș, îți înșeli de fapt partenerul. Desigur, nu trebuie să anunți pe toată lumea că ești într-o relație, dar acțiunile tale nu ar trebui să sugereze opusul.

Dacă oamenii cred că ești singură ar putea să înceapă să îți facă avansuri, iar pe moment ai putea începe să te complaci și să le accepți, mai ales dacă te întâlnești cu acele persoane destul de des. Acest lucru poate duce la cea mai rea și dureroasă formă a infidelității.

Dacă te angajezi în discuții ce duc la flirtat, te minți atât pe tine, cât și pe ceilalți. Cu cât oamenii raționalizează infidelitatea, cu atât mai mult devine o cultură a lipsei de onestitate. Și asta poate deveni un cerc vicios, care ne trage în jos. Pentru că, dacă dintr-odată toata lumea înșală, și tu simți nevoia să înșeli.

Citește și:
10 semne subtile care arată că ești dependentă de relațiile dramatice

Text: Iulia Statie
Foto: PR

Cât de bine îți cunoști tenul? Completează testul ACUM și câștigă super premii de la La Roche Posay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle