Marșul PRIDE se va ține virtual în această vară

Anul acesta, marele eveniment Pride se reinventează, totul se va ține online din cauza pandemiei.

Marșul PRIDE se va ține virtual în această vară

Anul trecut, 5 milioane de oameni au împânzit New York-ul pentru a celebra cea de-a 50-a aniversare a „Stonewall Riots', celebrele revolte spontane ale comunității gay din iunie 1969.

Anul acesta însă, organizatorii au decis ca acest eveniment să se desfășoare pe timp de o lună și va consta în marșuri și festivaluri virtuale. Multe dintre aceste evenimente vor fi cu donații pentru a susține oamenii din comunitatea LGBTQ+ afectați de COVID-19. „Suntem o comunitate de artiși și oamnei creativi care am fost mai afectați de pandemie decât alte grupuri colective. Aceasta este șansa noastră să susținem membrii comunității queer care au fost loviți de pandemie”, anunță organizatorii.

Rob Smith, CEO și fondator al brandului The Phluid Project, spune că „asta este o oportunitate să mutăm focusul de la spectacolul Pride la ceea ce simte cu adevărat această comunitate. Adevărul este că acest model de paradă nu mai funcționează azi.”

În ultima vreme „focusul acestor parade s-a axat mai mult pe corporații și pe comunitățile queer cele mai privilegiate, în loc să se axeze pe cei care încă luptă să se facă auziți”, mai spune Smith.

În concluzie, beneficiile unui astfel de eveniment virtual există. Acesta va fi mult mai vizibil pe social media, dar va fi și mai ușor de accesat pentru cei care nu puteau ajunge în New York ca să participe la marea paradă. Astfel, numărul participanților se poate mări și comunicarea va avea un impact mult mai mare.

CONȚINUT VIDEO ELLE

În această perioadă stranie, toate evenimentele de acest gen vor suferi schimbări importante și nimeni nu știe când și dacă ne vom reîntoarce la viața pe care o duceam înainte. Așa că, vă sfătuim să urmăriți cât mai multe evenimente virtuale care se anunță în lume și astfel veți fi martori la o nouă lume care se naște chiar sub ochii noștri.

Citește și:
Filmele cu tematică LGBT pe care trebuie să le urmărești în 2020

Foto: PR, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle