„Mamma Mia!”, primul musical de Broadway care va fi realizat în România

„Mamma Mia!”, unul dintre cele mai apreciate musicaluri va fi realizat în premieră în România și știm deja cine va interpreta fiecare rol.

„Mamma Mia!”, primul musical de Broadway care va fi realizat în România

„Mamma Mia!', cu ale sale celebre melodii semnate de legendara trupă ABBA, este unul dintre cele mai de succes musicaluri din toată lumea, urmărit de 60 de milioane de oameni în peste 50 de țări. Anul acesta „Mamma Mia!' va fi realizat în premieră și în România, iar personajele vor fi interpretate de cei mai îndrăgiți artiști din România.

Spectacolul „Mamma Mia!' va fi lansat pe 24 mai la Sala Palatului din București, fiind primul musical de Broadway produs aici, 100% independent.

Acțiunea pornește de la Sophie, o tânără aflată în ajunul nunții, care își dorește să-și cunoască tatăl natural și să fie condusă de acesta la altar. Dar… se confruntă cu trei posibile variante! Așa că decide să-i invite pe micuța insulă grecească pe toți cei trei bărbați din trecutul romantic al mamei sale, fără a le dezvălui motivul. Lucrurile vor lua întorsături complet neașteptate, care vor crea multe momente amuzante.

În România, Sophie va fi interpretată, în dublu rol, de două tinere foarte talentate. Ana Munteanu, artista care a devenit „Vocea României în 2017, în echipa lui Smiley, și Bianca Purcărea care are 24 de ani, știe toate melodiile celor de la ABBA și a concurat la festivaluri de muzică încă de la 14 ani. De asemenea, ea a participat și la primul sezon al emisiunii „X Factor', dar și la Eurovision.

Din distribuție vor face parte numeroși alți artiști precum Loredana Groza, care a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, Horia Brenciu, Aurelian Temișan, Cornel Ilie și Ciprian Teodorescu.

Musicalul „Mamma Mia!' a fost lansat în 1999 la Londra, în West End și apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturga Catherine Johnson și producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson și Bjorn Ulvaeus, foști membri ai formației ABBA. Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia „Mamma Mia'. Musicalul a întrecut producțiile originale pe Broadway, de la „The Sound of Music”, „The King and I” și până la „Damn yankees”, cu 1.500 de reprezentații. A devenit al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway și al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu 5.124 de reprezentații. În orice zi au loc cel puțin 7 show-uri „Mamma Mia!”, în jurul lumii.

Datorită succesului înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth și Stellan Skarsgård în rolurile principale.

În România, musicalul „Mamma Mia!' va fi o co-producție sloveno-română, a companiei Prospot Doo împreună cu un grup de producători reuniți de către compania Atelier Promotion, în colaborare cu WonderTheatre. Prospot Doo a pus deja în scenă versiunile musicalului în Slovenia, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și Croația.

Sorin Enache, producătorul Atelier Promotion spune că spectacolul se va întinde pe o perioadă de minimum 2 ani. „Va avea peste 100 de reprezentații, iar ambiția noastră este să ajungem cu această super producție în toate marile orașe din România. Cred cu tărie ca va fi nu doar un succes de public, ci va fi foarte fun și challenging pentru noi, producătorii”.

Citește și:
Trailerul „Mamma Mia!' 2 este aici, și este plin de surprize

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle