Ce sa NU scrii vreodata in CV

CV-urile reprezinta o necesitate pentru obtinerea oricarui job din lume, fie ca e vorba de contabil, sofer, avocat sau jurnalist.

Ce sa NU scrii vreodata in CV

Fara scuze

Nu include motivele pentru care nu mai lucrezi la fostul loc de munca sau la cele anterioare. Frazele „S-a desfiintat firma”, „Seful era un idiot” si „Am plecat pentru ca vreau mai multi bani” nu au ce cauta in cv-ul tau.

Ce ai facut in ultima vreme?

Chiar daca se accepta ca cv-ul tau sa aiba doua pagini nu te apuca sa treci chiar toate job-urile pe care le-ai avut vreodata. Se iau in considerare, in principal, locurile de munca pe care le-ai avut in ultimii 5 ani asa ca mai bine evidentieaza experientele cele mai recente si cele mai relevante.

Atentie la companiile-tinta

Nu trimite cv-urile tale la orice job disponibil anuntat pe internet. Daca nu esti calificata pentru acel job nu aplica. Citeste cu atentie fiecare anunt de angajare, stabileste daca ti se potriveste si, daca nu, mai bine nu consuma hartia pentru a aplica.

Fara acte suplimentare

Cand trimiti un cv nu include copii dupa scrisori de recomandare, diplome sau alte acte decat daca sunt solicitate direct de catre angajator. Daca esti chemata la interviu, atunci poti aduce cu tine oricate documente doresti si le poti arata angajatorului pentru a iesi in evidenta in fata altor candidati.

Foto: pretty young lady waiting for job interview from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle