Care-i treaba cu copiii ajunsi staruri?

Lucrurile merg cam asa: ii iubim cand sunt mici si de-abia asteptam sa esueze cand ajung la maturitate. De ce le cerem prea mult copiilor staruri?

Care-i treaba cu copiii ajunsi staruri?

De la Shirley Temple incoace, iubirea colectiva a societatilor occidentale fascinate de cinema s-a indreptat catre starurile copii, acei adorabili micuti care stralucesc pe ecrane in tot soiul de roluri si care par sa aiba o data de expirare – maturitatea.

Sigur ca exista si cazuri fericite. Jodie Foster, Helen Hunt, Ron Howard, Elijah Wood, Jake Gyllenhaal sau Neil Patrick Harris sunt foste staruri in miniatura care au reusit sa isi conserve talentele si sa aiba succes si la maturitate. Dar pentru mult mai multi, succesul din copilarie s-a transformat intr-un cosmar. Se stie deja ca vietile lor adulte sunt pline de probleme, de la abuzul de droguri la scandaluri legale sau de la tulburari de comportament la suicid. Si cand scriu asta, o fac foarte serios.

Ganditi-va numai la Mary Kate si Ashley Olsen, care au dezvoltat tulburari alimentare in adolescenta, la Drew Barrymore, care pare acum o femeie cu o viata normala, dar a marturisit ca fuma la 9 ani si consuma cocaina la 13. Sau la Kirsten Dunst, care a trecut printr-o depresie severa pana sa isi completeze CV-ul adult cu cateva roluri de-a dreptul impresionante. Sau, mai bine, ganditi-va la Lindsay Lohan, care a fost arestata pentru o multime de motive, de la furt la conducerea unei masini sub influenta alcoolului, si ale carei aventuri nefericite in lumea adulta le consumam toti ca pe o forma de divertisment.

E foarte greu sa intelegem prin ce trec starurile cu probleme atunci cand avem si contra-exemple: Natalie Portman, Dakota Fanning, Emma Watson stau marturie a faptului ca este posibil sa atingi celebritatea de mic si sa iti continui apoi cu succes cariera. Dar ce putem spune despre ceilalti?

Pai, in primul rand ar trebui sa vorbim un pic despre sistem. Copiii staruri cresc in conditii in care nimeni nu ar vrea, probabil, sa isi stie pruncii crescand. Chiar daca in California (datorita industriei infloritoare) legile si regulile sunt destul de stricte, se stie ca de foarte multe ori filmele in care apar copii sunt realizate in locuri special alese ca sa evite regulile impuse de institutiile care protejeaza copiii. Se prea poate ca actorii micuti sa nu fie nevoiti sa faca ore suplimentare in California, dar asta nu inseamna ca ei nu vor filma intr-un alt stat, in conditii in care nu ar trebui sa petreaca timp nici un copil. Apoi, mai este problema castigurilor. Mai ales astazi, copiii staruri fac o multime de bani pe care nu ii pot gestiona si de care se ocupa, cum este firesc, tutorii lor. Dar au existat mult prea multe cazuri in care acesti copii au ajuns faliti la maturitate, dupa ce si-au irosit ani buni pe platourile de filmare, din cauza management-ului defectuos al parintilor.

Si mai este, desigur, competitia. Caci ambitiile parintilor care, pentru cei mai multi dintre copii, inseamna sa ia cele mai mari note la scoala, pentru copiii staruri se transforma intr-o presiune enorma de a face orice pentru a nu fi detronati din locurile pe care le-au castigat cu truda.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle