Care-i treaba cu TRAP-ul? (de Corina Bud)

De la Panamera și 5Gang încoace, până la maneaua lui Abi din trendingul din ultimele săptămâni, trapul merge de rupe în studiourile românești, pe youtube și în playlist-urile oricărui teen din România.

Care-i treaba cu TRAP-ul? (de Corina Bud)

Producătorii muzicali au luat-o razna cu noul-vechi sound și e așa val de entuziasm, încât oriunde ai căuta o piesă, auzi măcar o propunere cu drums electro, bătute de synth la viteze mult mai mari decât ar putea orice supermuzician și cu vise închipuite de Young Thug, Gucci Mane sau T.I.

Și ca să fiu sigură că am argumente să refuz trap-uri obosite când ajung în studiouri și să nu ne trezim și cu doamna Corina Chiriac cântând că T.I, am zis să documentez subiectul și vă zic ce-am înțeles.

1. T.I și Gucci Mane se bat cu pumnii în piept că au inventat genul, da’ se pare că rădăcinile sunt mult înainte că cei doi să învețe să țină microfonul în mână. Acum 20 de ani, artiști că UGK sau Master P sunau foarte trap, chiar dacă nu așa se numea ce cântau.

T.I

 

Gucci Mane

2. Cuvântul „trap” a început să urce tare în versurile rapperilor de la final de anii ’90 și descria un loc important pentru cultura gangsta: „dealers house”.

3. Așadar Gucci și T.I pot să fie mândri pentru că au făcut genul ubercunoscut la final de 2016, dar nimeni nu își poate asuma pe deplin că a inventat trap-ul, pentru că e muncă colaborativă de decenii încoace. Poate Abi cu trap-maneaua să fie primul „the original” #haha

4. Dacă începuturile „trap” vorbeau cel mai mult despre „drug houses” și lucruri deloc drăguțe din cultura gangsta, în timp, versurile au evoluat spre alte teme din „da hood”, nu neapărat mai drăgălașe: trăitul pe străzi, trădări între gangs, party culture.

5. Când Drake a cântat trap (în 2015, cu Future) a fost claro pentru toată lumea că e mainstream treaba.

6. Odată ce trap-ul a fost sus la radio, crunk-ul a luat-o la vale.

7. Dacă vreți să ascultați trap cool pe bune, lăsați Abi și băgați: Future, Young Jeezy, T.I., Yong Thug, Gucci Mane, Waka Flocka Flame, Chief Keef, Bad Bunny.

Bad Bunny

A, și dacă vi se pare că trap nu e subiect de Elle, ați vazut stilismul din ASAP feat FKA? I Rest My Case.

Citește și:
Say hey for Jay (de Corina Bud)

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle