Brigitte Trogneux – cine este viitoarea prima doamna a Frantei?

Desi nu are charisma lui Michelle Obama si nici frumusetea sau notorietatea Melaniei Trump, Brigitte Trogneux, sotia lui Emmanuel Macron, candidatul la presedintia Frantei, este in atentia presei, fiind etichetata in fel si chip.

Brigitte Trogneux – cine este viitoarea prima doamna a Frantei?

Iata motivele pentru care Brigitte Trogneux a devenit motiv de disputa pe Internet.

Recunosc, habar n-aveam pana acum cateva zile cine este Brigitte Trogneux (sunt convinsa ca nici voi!). Si probabil as fi aflat abia pe 7 mai (cand se va decide rezultatul alegerilor prezidentiale din Franta) si cand va deveni (poate) Prima Doamna, in calitate de sotie a lui Emmanuel Macron, candidat la presedintie. Insa, in ultimele zile, Brigitte Trogneux este deja o celebritate in mediul on line, divizand Internetul mai ceva ca disputa iscata in jurul rochiei albastre. (Nu, comparatia nu este deloc intamplatoare: am vrut sa subliniez cam cat de absurde sunt controversele care ne anima in mediul on line si cam cat de relevante sunt, judecate la scara mare a lucrurilor).

Brigitte Macron

 

Asadar, etichetele care i se pun lui Brigitte sunt dintre cele mai diverse si deloc flatante: „eroina de telenovela', „corupatoare de minori', „femeie ambitioasa, insetata de putere'. Brigitte nu pare sa aiba multi suporteri, desi nu a iesit prea mult in lumina reflectoarelor (e drept ca nici nu s-a ferit de atentie) si nici nu a facut declaratii in vreun fel socante.

Asadar, cine este Brigitte Brigitte Trogneux?

Pe scurt, Brigitte Trogneux este sotia lui Emmanuel Macron, unul dintre candidatii la presedintia Frantei. Ce o face pe Brigitte atat de speciala este diferenta de varsta de 25 de ani fata de sotul ei (in caz ca ai trait in pustietate in ultima luna, Brigitte are 64 de ani) si faptul ca a fost profesoara de franceza a lui Emmanuel in liceul din Amiens (aflat in nordul Frantei). Brigitte a fost si coordonatoarea clubului de teatru, unde Emmanuel cocheta cu actoria. Se pare ca intre cei doi a fost dragoste la prima vedere, elevul si profesoara purtand lungi discutii, pe marginea textelor scrise de tanarul Emmanuel: „Brigitte obisnuia sa recite tot timpul din ceea ce scria el. Era total captivata de talentul lui literar', a declarat unul dintre fostii colegi ai lui Emmanuel cotidianului francez Le Parisien. La acel moment, Brigitte era casatorita si mama a trei copii (care, in prezent, sunt inginer, cardiolog si avocat). Printre altele, Brigitte este in zilele noastre si bunica a sase nepoti.
Parintii ei fac parte dintr-o familie renumita de ciocolatieri din Amiens, o afacere cu care se ocupa de cinci generatii si care, se pare, este una prospera, avand in vedere veniturile anuale de peste 4 milioane de euro.

Citeste si:
Melania Trump: Stilul unei Prime Doamne

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle