Aventura de o noapte

Noaptea toate pisicile sint negre si toti barbatii par interesanti. Daca vrei sa ramii cu gustul placut al aventurii de-o noapte, nu o prelungi pina dimineata... S-ar putea sa ai surprize.

Aventura de o noapte

Iubitul te-a pararsit. Acum trei luni. Dar asta nu mai conteaza. Conteaza ca a facut-o dupa trei ani de stat impreuna. Dar, in fond, nici asta nu e o tra­ge­die. (Tragedie ar fi sa se vinda pantofii visurilor tale chiar in momentul in care intri pe usa magazinului cu banii gata numarati.) Te poti consola spunindu-ti ca nu era jumatatea ta perfecta. Lui ii placea sa schieze, tie – sa dansezi, el asculta jazz, tu te dai in vint dupa latino, lui ii placea la munte, tie, evident, la mare. E adevarat ca iarna trecuta ti-ai luat costum de schi (trebuia sa incepi de undeva) si ca, uneori, nici jazz-ul nu suna chiar asa de rau… DAR E MOMENTUL SA UITI DE EL.

Locul perfect pentru instalarea amneziei – chiar si temporara – nu este la cumpa­raturi (desi ar putea fi si acolo), ci in cluburile aglomerate, cu mult fum, unde aerul con­ditionat nu merge niciodata, unde totul costa de trei ori mai mult (cui ii pasa?), unde, de atita zgomot, nu poti sa-l auzi pe tipul de linga tine (cine ar vrea sa-l auda?), unde n-ai loc sa dansezi, desi, teoretic, pentru asta esti acolo. Dar unde toata lumea se simte teribil de bine. Si unde nu e indicat sa vii cu jumatatea perfecta dupa tine. Pentru ca o poti gasi acolo.

Si se gasesc fel si fel de „jumatati”: rafinat, boem, sexy, nordic, mediteranean, cu barba, fara, cu muschi, cu ochelari de vedere, de soare, de toate pentru toti… Si toti pentru noi: blonde, roscate, in suvite, cu tocuri, cu fuste scurte, cu jeans, cu tatuaje in decolteu, pe umeri, pe spate… De multe ori, te simti in locurile astea ca intr-un supermarket bine aprovizionat. E greu sa te hotarasti ce detergent sa iei cind ai in fata o suta de feluri de cutii. Si, la fel ca intr-un supermarket, procedezi in modul cel mai neinspirat cu putinta: nu alegi nici detergentul parfumat, nici pe cel care scoate petele instantaneu. Iei prima cutie care-ti iese in cale.

De data asta mi s-a parut ca am avut noroc. Tipul care dansa linga mine si imi oferea bricheta cu o promptitudine care aducea mai mult a interes decit a politete era, la o prima vedere, OK. Si putea fi avansat, in functie de evolutia evenimentelor, la statutul de „cool”. Codul bunelor maniere al legaturilor „instant” din cluburi si baruri cere ca el sa-ti ofere ceva de baut. Iar daca tu te afli acolo inseamna ca n-ai nici cea mai mica intentie de a-l refuza.

Culmea cock­tailurilor este probabil amestecul lor. In cele patru ore petrecute in club bifasem deja jumatate de lista: incepusem cu Manhattan si ajunsesem la Bloody Mary. Si daca noaptea toate pisicile sint negre, putem spune si ca toti barbatii care danseaza bine devin mult mai interesanti. Nici macar nu trebuie sa-si dea ei osteneala, trebuie doar sa te autosugestionezi. Prietenele cu care venisem erau si ele la fel de vesele si ocupate ca si mine. Cele mai multe plecasera insotite, semn ca fu­sese o seara reusita.

Tactica „Strangers in the Night” nu poate da gres niciodata in­tr-un astfel de loc. E plina de surprize, ge­neroasa si te fereste de pareri de rau.I|n plus, volumul muzicii descurajeaza orice tentativa de a schimba replici inteligente. Ce rost ar avea sa urli in urechea celui de linga tine in incercarea de a dialoga, cind poti sa zimbesti afirmativ la toate intrebarile nerostite de el, dar pe care le intuiesti atit de bine. Tocmai de asta m-a mirat destul de tare (cit de mirata mai puteam fi in acele momente) cind proas­patul meu prieten a strigat inspre mine: „Iti place Touch & Go?”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle