7 greseli de social media care ti-ar putea afecta cariera

In era branding-ului personal, trebuie sa ai foarte mare grija cu ceea ce postezi. Cu mijloace cum ar fi Twitter, Instagram, Facebook si Linkedln, este mult mai usor sa-ti construiesti si sa-ti dezvolti un brand personal.

7 greseli de social media care ti-ar putea afecta cariera

Iata care sunt greselile pe care trebuie sa eviti sa le faci in sfera digitala:

1. Sa te plangi de seful tau, de colegi sau de locul de munca in sine

Aceasta este cea mai mare greseala pe care ai putea sa o faci. Evita pe cat posibil sa faci acest lucru, intrucat poate avea repercursiuni serioase.

2. Sa oferi prea multe informatii


Trebuie sa stii unde sa tragi linia intre viata ta privata si cea publica. Informatiile despre relatia ta sau probleme personale sunt subiecte care ar trebui sa ramana in sfera privata.

3. Sa postezi toate pozele de la ultima petrecere la care ai fost

Este ceva normal sa postezi o poza amuzanta, dar atat! Angajatorii actuali sau cei potentiali vor putea oricand sa iti acceseze contul si trebuie sa ai grija in ceea ce priveste impresia pe care si-ar putea crea-o despre tine.

4. Sa te implici in discutii controversate

Nu este nimic gresit in a-ti exprima opiniile, dar ar fi indicat sa adopti o pozitie neutra in ceea ce priveste subiectele controversate, mai ales daca parerea ta ar putea ofensa anumite persoane.

5. Sa exagerezi cu lucrurile negative

Poate fi extrem de tentant sa-ti exprimi toate nemultumirile online, dar trebuie sa ai grija ce influenta au aceste lucruri asupra imaginii tale. Cel mai probabil imaginea ta va avea de suferit- si nu vrei asta!

6. Hartuirea online

Twitter si Linkedln sunt modalitati foarte bune de a tine legatura la nivel profesional cu ceilalti, dar daca sunt folosite pentru a insista excesiv in ceea ce priveste obtinerea unui loc de munca sau a unui interviu, este gresit!

7. Aluzia la lucruri ilegale

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont in momentul cand postezi ceva este natura informatiei pe care urmeaza sa o faci publica. Nu posta nimic ce nu ai putea spune in fata unui organ al legii fara a te incrimina.

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle