5 moduri prin care să îi spui partenerului că ai nevoie de spațiu în relație

O relație presupune ca fiecare dintre parteneri să îi acorde celuilalt spațiul necesar deoarece este o modalitate sănătoasă de a conștientiza ce ne dorim.

5 moduri prin care să îi spui partenerului că ai nevoie de spațiu în relație

Fie că te simți sufocată în relație sau pur și simplu ai nevoie de timpul tău pe care să îl petreci departe de partener, fiecare are nevoie de spațiu. 

Este complet normal ca din când în când să nu stai lângă partenerul tău, să te preocupi de tine, să faci acele lucruri care îți fac plăcere. Iar acest lucru nu ține de cât de puternice sunt sentimentele voastre, ci este mai degrabă o nevoie a fiecăruia care ar trebui respectată.

Iată care sunt cele 5 moduri prin care să îi spui partenerul că ai nevoie de spațiu în relație, fără să îl superi sau să se simtă rănit:

1. Fii sigură că îți dorești asta

De foarte multe folosim drept scuză faptul că avem nevoie de spațiu într-o relație deoarece nu vrem să ne recunoaștem că avem unele probleme cu partenerul și ne dorim ca totul să fie perfect. În primul rând, ar trebui să fii sinceră față de tine, și ulterior față de partener. Nimănui nu îi place să fie mințit, iar din acest motiv, dacă simți că între voi există probleme, discutați despre asta și nu le ignora, încercând să îți induci o idee nerealistă. 

2. Nu transforma această nevoie într-un motiv de ceartă

Unii bărbați se pot simți răniți, confuzi sau chiar deranjați atunci când partenera le spune că are nevoie de spațiu. Realitatea ne spune că acest lucru nu ar trebui să reprezinte un motiv de ceartă sau o lipsă de interes pentru relația respectivă, ci o modalitate prin care sentimentele voastre să fie tot mai puternice.

3. Acordă-i timp să înțeleagă

Este foarte posibil ca, atunci când îi spui partenerului că ai nevoie de spațiu în relație, el să simtă că a greșit undeva sau mai mult, chiar să înțeleagă că tu nu mai ai sentimente față de el. Important este să îi acorzi timp pentru a înțelege alegerea pe care o faci și să nu pui o presiune foarte mare pe el. Chiar dacă îi poate lua timp, fii alături de el și explică-i faptul că este benefic pentru relația voastră.

CONȚINUT VIDEO ELLE

4. Asigură-te că nu vrei să te desparți de el

Putem confunda destul de ușor dorința de a ne dori spațiu în relație cu cea a despărțirii. Dacă nu te simți fericită alături de partenerul tău, nu alege să stai lângă el doar pentru că vă leagă amintiri și aveți sentimente puternice. Vorbește sincer cu el și arată-i că este o necesitate pentru ca relația să fie una solidă și de lungă durată. 

5. Fii dispusă la compromisuri

O relație presupune să fii dispusă la compromisuri și știm și noi cât de greu poate fi uneori acest lucru. Chiar dacă îți dorești spațiu în relație, asta nu înseamnă că nu mai trebuie să vă vedeți o săptămână sau chiar o lună. Alege să îl surprinzi invitându-l la o cină la tine acasă.

Citește și:
Ce să nu-i spui niciodată unei persoane care suferă din dragoste

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video