Angelina Jolie pledează pentru protejarea copiiilor vulnerabili în timpul pandemiei de coronavirus

Cunoscută pentru implicarea sa în cauze umanitare, actrița Angelina Jolie a vorbit despre grija pe care trebuie să o avem pentru copiii din întreaga lume.

Angelina Jolie pledează pentru protejarea copiiilor vulnerabili în timpul pandemiei de coronavirus

Chiar dacă cei mici sunt mai puțini vulnerabili în fața noului coronavirus, asta nu înseamnă că aceștia sunt complet în siguranță. Angelina Jolie a vorbit recent despre faptul că în această perioadă dificilă trebuie să fim atenți la copiii în nevoie. „Dintre toate aspectele pe care această pandemie ne face să le regândim la nivel de umanitate, niciunul nu este mai important decât protejarea copiilor”, a declarat actrița pentru revista Time. „Nu sunt atât de predispuși la a contracta virusul ca alte categorii de oameni, dar sunt extrem de vulnerabili în fața multor aspecte ale crizei aduse de această pandemie”.

Angelina Jolie a mai spus că distanțarea socială ar putea ar putea să sporească traumele copiilor vulnerabili, prin faptul că nu mai pot evada de problemele de acasă, care de multe ori implică violență domestică. „Vine o perioadă când copiii ajung să fie lipsiți de sprijinul care înainte îi ajuta să gestioneze problemele: de la prietenii buni la profesori sau la rudele pe care le pot vizita pentru a evada din acel mediu abuziv.”

Maddox, fiul cel mare al Angelinei Jolie, se numără printre studenții din întreaga lume care au trebuit să ia o pauză de la studii, pe fondul pandemiei. Actrița a spus că este o nevoie urgentă pentru a ajuta tinerii să își continue studiile, chiar și de la distanță, pentru a ne asigura că pot primi și celelalte tipuri de sprijin de care au nevoie. Jolie recomandă tuturor să își contacteze familia sau prietenii, dacă simțim că cineva se află într-o situație vulnerabilă, se confruntă cu un stres puternic sau cu violență domestică. Mai multe organizații mondiale sunt pregătite să își aducă sprijinul.

„Se spune de multe ori că e nevoie de un sat pentru a crește un copil. E nevoie de eforturile unei țări întregi pentru a oferi copiilor protecția și sprijinul de care au nevoie”, a mai spus Angelina Jolie.

Citește și:
Ellen DeGeneres se află în mijlocul unei controverse din cauza declarațiilor despre izolarea la domiciliu

Foto: Arhiva Revistei ELLe

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people