Tarta de mango cu crusta de nuca de cocos

O reteta simpla de vara, care iti va rasfata papilele gustative cu arome exotice si care te va trimite cu gandul la vacanta.

Tarta de mango cu crusta de nuca de cocos

Ingrediente pentru tarta de mango cu crusta de nuca de cocos:

– ¾ cana fulgi de nuca de cocos
– 1 cana + 2 linguri de faina
– 10 linguri de unt rece ( taiat bucatele)
– ½ zahar pudra
– ½ lingurita de sare
– 21 bucati de compot de mango
– 2 bucati de mango
– 3 linguri de zahar
– 2 linguri de lamaie
– 1 pachet de gelatin
– 1 cana frisca
– 2 linguri zeama de lamaie verde

Citeste si:
Mango brulee

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170 de grade. Folositi o tava pentru tarta cu fundul detasabil. Ca sa preparati crusta, puneti nuca de cocos in cuptor pana cand observati ca devine aurie. Lasati-o sa se raceasca. Intr-un vas adaugati nuca de cocos, faina, untul, zaharul pudra si sarea. Mixati pana cand se intareste aluatul. Adaugati aluatul in tava si intindeti-l pe toata suprafata tavii. Lasati-l la rece timp de 10 minute. Dupa ce s-a racit complet puneti-l la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce l-ati scos de la cuptor lasati-l sa se raceasca.
Pentru a prepara crema, amestecati mango, sucul de lamaie si zaharul pana cand se omogenizeaza. Presarati gelatina peste o cana sau doua de mango (la alergere) si puneti-o in cuptorul cu microunde timp de 15 secunde. Amestecati gelatina cu restul cremei de mango, apoi puneti-o la frigider 10 minute.
Intr-un alt vas, bateti frisca cu un mixer pana cand se intareste.
Eliminati o parte din crusta pentru a face a loc cremei de mango si unformizati. Lasati tarta la frigider timp de 3 ore, sau peste noapte. Dupa ce o scoateti de la frigider adaugati frisca.

Pofta buna!

Text: Georgiana Ciocan
Foto: Shutterstock

Recomandari
Noizz
Psychologies
Mai multe din elle decoration