Placinta cu miel si branza, dupa reteta lui Jamie Oliver

Te pregatesti de Paste? Iata o reteta usoara si delicioasa de placinta cu miel si branza, pe care o recomanda celebrul Jamie Oliver.

Placinta cu miel si branza, dupa reteta lui Jamie Oliver

Bucataria romaneasca a preluat influente din toata lumea, insa mielul este traditional la noi. Iti propunem o reteta destul de usoara pentru o placinta cu miel si branza, inspirata dupa cultura greaca.

Crocanta la exterior si pufoasa in interior, aceasta placinta cu miel si branza te va cuceri.

Ingrediente pentru placinta cu miel si branza

  • 7 g drojdie uscata
  • 650 g faina alba, si extra pentru tava
  • Ulei de masline
  • 2 oua mari

Pentru umplutura din miel si branza

  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 6 bucati de ceapa verde
  • 1.4 kg miel dezosat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 100 ml vin alb
  • 2 oua mari
  • 75g branza de capra
  • 180g branza pecorino
  • 800g spanac

Preparare

Pentru inceput, dizolva drojdia in 225 ml apa calduta si las-o timp de 5 minute.

Amesteca faina si o lingurita de sare de mare si creeaza un gol in mijlocul vasului. Adauga mixul de drojdie si doua linguri de ulei de masline. Bate ouale separat, dupa care adauga-le in vas si amesteca cu o lingura de lemn pana ce aluatul incepe sa se formeze.

Framanta aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina, timp de 10 minute, adaugand faina la aluat daca inca are o textura lipicioasa.

Unge vasul cu ulei, insa intr-o cantitate mica, dupa care pune aluatul in bol si acopera-l cu un prosop de bucatarie. Asaza-l intr-un loc cald, timp de o ora, pana ce aluatul a crescut.

Pentru umplutura de carne, incepe prin a decoji si taia in felii subtiri ceapa. Fa acelasi lucru si cu usturoiul, apoi taie si ceapa verde. Taie bucata de miel in cuburi de dimensiuni medii.

Incalzeste doua linguri de ulei intr-o tigaie mare, adauga ceapa, usturoiul si ceapa verde si caleste-le timp de 5 minute, pana devin moi. Transfera-le din tigaie, intr-un vas.

Pune condimente pe carnea de miel, dupa care gateste-o in tigaie, la foc mediu. Este posibil sa fie nevoie sa o gatesti in mai multe randuri.

Adauga scortisoara si mixul de ceapa si usturoi in tigaie. Adauga vinul alb si 100 ml de apa si amesteca pentru ca bucatile de miel sa nu se arda. Lasa tigaia la foc mic, timp de 30 de minute, acoperita cu un capac doar in primele 5 minute.

Bate un ou intr-un bol, apoi rade branza. Gateste spanacul intr-un vas mare cu apa care fierbe, apoi scurge-l si lasa-l sa se racoreasca.

Trebuie să încerci și această rețetă de placinta cu branza de vaci!

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si unge o tava rotunda, cu diametru de 23 cm, cu putin ulei.

Imparte aluatul in jumatate. Presara putina faina pe o suprafata plata, dupa care da o forma rotunda primei bucati de aluat, cu diametru de 35cm.

Asaza aluatul in tava, presandu-l pe baza si pe parti, insa ai grija sa lasi 3 cm de aluat deasupra marginii tavii.

Adauga jumatate din umplutura cu carne peste aluat, apoi jumatate din mixul de branza. Taie spanacul si presara-l peste. Fa acelasi lucru cu celelalte ingrediente ramase.

Plaseaza cealalta jumatate de aluat, dupa ce i-ai dat o forma rotunda, dar lasa 4 cm pe marginea tavii. Creeaza o gaura in centrul stratului superior de aluat, bate un ou si unge-l cu o pensula de bucatarie intreaga suprafata.

Lasa placinta la cuptor timp de 45-50 de minute, pana incepe sa prinda tonuri aurii.

Cand este gata, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca putin. O poti servi cu o garniture de salata.

Daca iti place carnea de miel, nu trebuie sa ratezi sa faci aceasta ciorba de miel de Paste!

 

Citeste si:
Pavlova cu lamaie si zmeura, fara gluten

Text: Cristiana Frunza
Foto:123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration