Meghan Markle ține un discurs despre dreptul la vot al femeilor și devine prima Ducesă care se declară feministă

Ultima oprire a Ducelui și Ducesei de Sussex din turneul regal care a durat 16 zile a fost în Noua Zeelandă, cei doi vizitând Casa Guvernamentală din Wellington pentru a celebra cea de-a 125-a aniversare care marchează dreptul de vot al femeilor.

Meghan Markle ține un discurs despre dreptul la vot al femeilor și devine prima Ducesă care se declară feministă

Cu această ocazie, Meghan a ținut al treilea discurs din turneu în onoarea evenimentului istoric al țării care celebrează dreptul la vot al femeilor. Ducesa a evidențiat aspecte importante precum dreptul la vot, drepturile fundamentale ale omului și feminism, felicitând Noua Zeelandă pentru acordarea dreptului la vot femeilor în urmă cu 125 de ani.

„Așteptând această ocazie specială, m-am gândit profund la importanța acestei realizări, dar și la impactul mai mare a ceea ce ea simbolizează. Pentru că da, dreptul la vot al femeilor este despre feminism, iar feminismul este despre corectitudine. Dreptul la vot nu este doar despre dreptul de a vota, ci și despre ceea ce reprezintă.

Dreptul fundamental de a participa la alegerile pentru viitorul tău și al comunității din care faci parte. Implicarea și vocea care îți permit să fii parte a lumii în care trăiești. Felicitări Noua Zeelandă pentru adoptarea acestui drept în urmă cu 125 de ani, pentru femeile care merită să aibă o voce activă și un vot în cunoștință de cauză”, a concluzionat Meghan.

Meghan Markle și-a exprimat dintotdeauna părerile pozitive despre feminism, iar acestea au rămas intacte chiar și după ce a devenit Ducesa de Sussex. The Washington Post a scris că biografia lui Meghan de pe website-ul British Monarchy o descrie drept feministă: „Sunt mândră să fiu femeie și feministă”.

Afirmația a fost extrasă dintr-un discurs al lui Meghan pe care l-a ținut la Națiunile Unite în 2015. În acel an, Meghan a fost numită de Națiunile Unite „Women’s Advocate for Women’s Political Participation and Leadership” și a călătorit în Rwanda pentru a vizita taberele de refugiați. The Post subliniază și faptul că Meghan este prima membră a familiei regale care s-a declarat feministă pe website-ul monarhiei.

Citește și:
Meghan Markle a purtat o ținută pe care o poți avea și tu

Foto: Instagram, Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din people