Meghan Markle a fost botezată cu apă sfântă din Râul Jordan într-o ceremonie secretă din Capela Regală

Meghan Markle a fost botezată în credința Bisericii Anglicane într-o ceremonie secretă, avându-l alături pe Prințul Harry.

Meghan Markle a fost botezată cu apă sfântă din Râul Jordan într-o ceremonie secretă din Capela Regală

Ceremonia care a durat 45 de minute a avut loc marți seară. A reprezentat un pas important în tranziția ei de la o actriță americană la o viitoare membră a familiei regale, având în vedere că nunta ei cu Prințul Harry este programată peste doar două luni.

Totul a fost ținut secret, la eveniment fiind prezenți numai câțiva membri ai familiei regale. Domnișoara Markle, în vârstă de 36 de ani, l-a rugat pe arhiepiscopul Justin Welby să oficializeze ceremonia în urmă cu câteva săptămâni.

Deși nu era neapărat necesar ca Meghan să devină adeptă a Bisericii Anglicane, ea a dat de înțeles că va face acest lucru încă din noiembrie, când s-a logodit cu Prințul Harry, din respect față de Regină.

Cei doi se vor căsători pe data de 19 mai, la Capela St. George din Windsor Castle. Va fi oficializată de Decanul de Windsor, David Connor.
Probabil botezul lui Meghan a avut loc la Capela Regală deoarece reprezintă un loc cu multă însemnătate atât pentru Prințul Harry, cât și pentru istoria Familiei Regale.

Tot aici, trupul neînsuflețit al Prințesei Diana a stat timp de o săptămână, înainte ca înmormântarea sa din 1997 să aibă loc. De asemenea, Regele Charles I a făcut jurământul sfânt înainte să fie executat în 1649.
Domnișoara Markle a respectat tradiția, astfel că a avut doi nași care i-au fost alături la ceremonie. Așadar, Meghan i-a călcat pe urmă Ducesei de Cambridge care, deși a fost botezată în Biserica Anglicană încă de mic copil, a mai avut o ceremonie de confirmare după logodna sa cu Prințul William.

Deși această informație nu este sigură, se crede că nici mama, Doria Ragland și nici tatăl lui Meghan, Thomas Markle, care sunt divorțați, nu au venit în Marea Britanie pentru a participa la acest eveniment.
La ceremonie au fost 18 invitați, care au luat parte, mai apoi, la o cină organizată de Charles și Camilla.

Meghan a mai fost căsătorită înainte, cu Trevor Engelson, din 2011 până în 2013. Un invitat a spus atunci că ceremonia religioasă a durat numai 15 minute, după care, toți cei aproximativ 100 de invitați s-au dus pe ringul de dans, de parcă erau acolo doar pentru distracție. Nunta s-a ținut în Jamaica și a fost ceva mai nonconformistă, fiind organizate jocuri în stilul Beer Pong. Atunci, Meghan nu s-a convertit la religia soțului său.

Citeste si:
Meghan Markle – ultimele pregătiri înainte de marele moment

Text: Amy Abaluta
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din people