Kate Middleton, apariție strălucitoare la un banchet oficial, în timp ce purta o tiara din 1930

Kate Middleton a atras toate privirile cu o tiara ce aparținea Reginei-Mamă și nu mai fost purtată din 1930.

Kate Middleton, apariție strălucitoare la un banchet oficial, în timp ce purta o tiara din 1930

Kate Middleton, în vârstă de 41 de ani, a participat marți seară la un banchet de stat la Palatul Buckingham, parte a vizitei de stat care îi găzduiește pe președintele Republicii Coreea, Yoon Suk Yeo, și pe prima doamnă Kim Keon Hee. Ea s-a alăturat Regelui Charles, Reginei consort Camilla, Prințului William, altor membri ai familiei regale și celor aproximativ 170 de invitați la evenimentul.

Kate Middleton a purtat o bijuterie specială

Prințesa de Wales a atras toate privirile printr-o tiara pe care nu o mai purtase niciodată până atunci – tiara Strathmore Rose. Debutul marchează cea de-a patra tiară purtată de Prințesa de Wales în timpul vieții sale regale. Piesa florală nu mai fusese văzută de aproape nouă decenii, din anii 1930, dar făcea parte din colecția Reginei-Mamă.

sursa: Profimedia

Potrivit The Court Jeweller, numele accesoriului provine de la tatăl Reginei-Mamă, care a fost conte de Strathmore și Kinghorne, și a fost un cadou de nuntă atunci când s-a căsătorit cu Prințul Albert. După Regina Mamă, Prințesa Kate este doar a doua persoană care poartă în public tiara Strathmore Rose.

„Kate a semnalat întotdeauna că ar dori să imite rolul regal al Reginei-Mamă, iar purtarea bijuteriilor ei este un simbol important al acestei continuități”, spune Lauren Kiehna, fondatoarea The Court Jeweller, pentru PEOPLE. „Este potrivit ca Prințesa Kate – probabil cu ceva ajutor din partea Regelui Charles – să aleagă să poarte tiara la exact o sută de ani după ce Regina Mamă a primit-o inițial. Piesa este o antichitate care nu a fost la modă timp de multe decenii, dar multe bijuterii considerate cândva pretențioase sau lipsite de stil au fost acum îmbrățișate din nou. Tiara este prevăzută cu două rame, ceea ce îi permite să fie purtată fie pe frunte, fie în vârful capului. Regina Mamă a folosit-o în ambele moduri, iar Kate a ales cadrul mai tradițional pentru banchet.”

Votează-ți aici favoriții la ELLE Style Awards 2023 și câștigă super premii!

Regele Charles al III-lea era celebru pentru relația frumoasă cu bunica sa, care a murit în 2002, iar faptul că Prințesa Kate a readus diadema în atenția publicului este probabil un semn al legăturii sale cu monarhul. Chiar recent, Regele s-a referit la Kate ca fiind „nora mea iubită”.

Pentru banchetul de marți seară, Prințesa Kate a purtat o rochie albă Jenny Packham cu ornamente aurii, cercei care au aparținut Reginei Elisabeta a II-a și onorurile sale: Ordinul Familiei Regale și eșarfa și steaua Grand Cross of the Royal Victorian Order.

sursa: Profimedia

Prințesa de Wales obișnuiește să poarte bijuterii din colecțiile regale

Prințesa Kate a purtat anterior trei diademe regale diferite, începând cu ziua nunții sale, în aprilie 2011, când a purtat diadema Cartier Halo. Ea și-a făcut debutul în tiara Lotus Flower la o recepție diplomatică la Palatul Buckingham în 2013. Kate a optat pentru aceeași coafură în 2015, în timp ce l-a întâmpinat pe președintele chinez Xi Jinping la palat, apoi au trecut șapte ani înainte de a ajunge din nou la floarea de lotus pentru recepția Corpului Diplomatic din 2022.

Piesa de cap preferată a Prințesei Kate pentru astfel de ocazii este diadema Lover’s Knot a Reginei Maria, cu noduri elegante și perle suspendate. De când a purtat-o pentru prima dată în 2015, ea a fost văzută cu acest accesoriu de 11 ori. Piesa a fost una dintre favoritele regretatei Prințese Diana, care a purtat-o în mai multe ocazii. Potrivit Court Jeweller, tiara are o vechime de peste un secol și a fost comandat inițial de la bijutierul Garrard de către Regina Maria, fie în 1913, fie în 1914. Este o replică a unei diademe deținute de bunica Mariei, Prințesa Augusta de Hesse, Ducesa de Cambridge.

Citește și:
Noi detalii despre divorțul dintre Sofia Vergara și Joe Manganiello. Care ar fi fost motivele despărțirii

FOTO: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people