Angelina Jolie a avut parte de o experiență emoționantă în timpul călătoriei în Franța

Angelina Jolie a făcut o vizită la Institut Curie, un centru medical specializat în tratarea cancerului din Franța. Ea a avut acolo parte de o experiență emoționantă.

Angelina Jolie a avut parte de o experiență emoționantă în timpul călătoriei în Franța

Angelina Jolie este una dintre vedetele care întotdeauna a recunoscut momentele grele și vulnerabile prin care a trecut, fie că vorbim despre despărțirea de Brad Pitt sau de faptul că ea a decis în anul 2013 să își extirpe ambii sâni pentru a preveni cancerul la sân.

Angelina Jolie s-a întâlnit cu mai mulți tineri pacienți și cu familiile lor la Institut Curie, un centru francez care se ocupă cu tratarea cancerului. În același timp, ea a vorbit și cu medicii despre ultimele descoperiri și proceduri medicale pe care oamenii le pot lua în considerare în momentul în care află că se confruntă cu cancerul la sân. „A fost o experiență extrem de emoționantă să văd cum doctori din întreaga lume vin în fiecare zi și încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru tratarea cancerului și lucrează pentru pacienții lor, unii dintre ei fiind și tineri și care sunt supuși tratamentului.”

„Văd legătura strânsă dintre doctori și echipa de specialiști din știință și pacienți, dar și familiile lor, care luptă împotriva cancerului cu atâta iubire. Am fost impresionată de un băiat care este sub tratament și a decis că vrea să se facă doctor atunci când se face mare, pentru a-i ajuta pe doctorii pe care îi admiră”, a declarat Angelina Jolie.

De asemenea, Angelina a ținut să puncteze faptul că este impresionată și de noile descoperiri medicale: „Sunt făcute și descoperite noi tratamente medicale. Cel mai important lucru, din experiența mea, este să cauți sfaturi și să fii informat cu privire la opțiunile pe care le ai.”

Pe lângă decizia de a-și extirpa ambii sâni, ea a hotărât să își extirpe ovarele și trompele uterine, decizie luată după ce mama ei a murit în anul 2007 la vârsta de 56 de ani din cauza cancerului ovarian și mătușa ei din cauza cancerului la sân în anul 2013, la vârsta de 61 de ani. 

Angelina Jolie s-a întâlnit și cu profesorul Dominique Stoppa-Lyonnet, care a fost unul dintre primii doctori care au deschis un serviciu de consultare genetică dedicat persoanelor predispuse la cancerul de sân. „Acest cancer ereditar afectează un număr mare de familii și dacă informăm femeile cu privire la existența acestor predispoziții, abilitatea noastră de a avea grijă de pacienții care au risc mai crescut va fi îmbunătățită. Este necesar să înțelegem de ce unele femei se confruntă cu cancerul de sân la vârsta de 30 de ani sau mai devreme și de ce unele femei nu vor fi afectate întreaga viață.”

Citește și:
Angelina Jolie vorbește despre cât de greu a găsit puterea pentru a juca din nou rolul lui Maleficent

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people