10 piese ale lui Whitney Houston pe care sa le asculti oricand

Era talentata, superba si avea multe probleme. Dar probabil ca astea au fost conditiile necesare ca Whitney Houston sa devina o diva absoluta. Asculta-i cele mai iconice piese si rememoreaza o cariera impresionanta.

10 piese ale lui Whitney Houston pe care sa le asculti oricand

1. I Will Always Love You

Ce conteaza ca piesa pe care a cantat-o pe coloana Sonora a filmului ei de debut, The Bodyguard, nu fusese compusa pentru ea? Odata ce ai ascultat melodia care a stat 14 saptamani pe locul 1 Billboard (cea mai longeviva astfel de clasare din istorie), melodia a devenit numai si numai a lui Whitney Houston.

2. One Moment in Time

Melodia compusa de Albert Hammond si John Bettis ca piesa oficiala a Olimpiadei de vara din 1988 ne face in continuare pielea de gaina, la fiecare auditie. Sigur, ajuta si imaginile cu atleti invingand impotriva tuturor, dar vocea lui Whitney este cea care face toata treaba.

3. I Have Nothing

Balada compusa de David Foster si Linda Thompson a fost lansata tot pe coloana Sonora de la The Bodyguard, iar versurile despre iubire si orchestratia puternica i-au asigurat statutul de hit etern. Plus o clasare fruntasa – este cel mai replicat cantec la competitii de genul American Idol.

4. My Love Is Your Love

Piesa aceasta reggae care da si numele celui de-al patrulea album de studio al lui Whitney Houston a fost produsa impreuna cu Wyclef Jean – iar schimbarea de sound i-a facut bine artistei, pentru ca e unul dintre cele mai mari succese internationale ale sale. La asta au contribuit si multele remix-uri.

5. Im every woman

Imnul energic lansat de Chaka Kan in 1978 si-a gasit o viata noua odata cu interpretarea fabuloasa a lui Whitney Houston din 1992 – cover-ul, produs de David Cole si Robert Clivilles, a devenit o piesa de dans pentru cateva generatii.

6. I Wanna Dance With Somebody

Primul single de pe cel de-al doilea album al lui Whitney Houston a fost produs de Narada Michael Walden si scris de George Merrill si Shannon Rubicam ca o piesa de dans – si asta a si devenit, in ciuda review-urilor nu tocmai favorabile. Peste un milion de copii vandute si nenumarate idile infiripate pe ringurile de dans din toata lumea stau marturie pentru asta.

7. Exhale (Shoop Shoop)

Produs si scris de Babyface, pentru coloana Sonora a filmului Waiting to Exhale, cantecul pe care Whitney nici nu avea de gand sa il interpreteze a devenit ultimul ei hit de numarul 1, si i-a adus patru nominalizari la premiile Grammy, dar si o statueta pentru cea mai buna piesa R&B.

8. Its Not Right But Its Okay

O piesa R&B clasica a devenit, datorita mixurilor inspirate, o melodie de dans care a facut sa duduie ringurile din toata lumea – inclusa pe albumul My Love Is Your Love, i-a adus cantaretei si un Grammy pentru cel mai bun performance vocal.

9. Greatest Love Of All

Inregistrata pentru prima oara de George Benson pentru coloana Sonora a filmului The Greatest, despre Muhammad Ali, melodia a facut parte din primul album al lui Whitney Houston si… a petrecut trei saptamani pe locul 1 si este acum considerat o piesa clasica a artistei.

10. Saving All My Love For You

Inca o piesa preluata (de data aceasta de la Marilyn McCoo si Billy Davis Jr), melodia a ajuns primul hit de locul 1 a lui Whitney si i-a adus un Grammy pentru Best Female Pop Vocal.

Foto: Instagram

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people