Designerul Andreea Badala a lansat brandul MURMUR

Andreea Badala a lansat brandul MURMUR si noua colectie denumita TRACES, in cadrul unui eveniment in care s-a optat pentru o expunere atipica a pieselor, intr-o instalatie care a inclus elemente de scenografie, proiectia unui film de prezentare si o coloana sonora compusa special pentru film si eveniment.

Designerul Andreea Badala a lansat brandul MURMUR

Scenografia a fost semnata de biroul de arhitectura Lundi et Demi, conceptul si productia filmului de Commitet Post + Production Creatives, iar coloana sonora de cantareata Monooka si de Florentin Tudor.

Andreea a studiat design vestimentar la Universitatea de Arte Bucuresti si tehnologia tiparelor la London College of Fashion. Dupa experienta de lucru din Romania, alaturi de designerii Maria Lucia Hohan sau Venera Arapu, Andreea a urmat stagii la Richard Nicoll, Tata-Naka, Emilio de la Morena si Alexander McQueen.

O parte din piesele create si produse de Andreea au fost incluse ca atare direct pe podiumul London Fashion Week in colectia prezentata de Emilio de la Morena. Cea mai importanta perioada de stagiu din punct de vedere creativ, si care a contribuit decisiv la evolutia ei ca si designer, a fost perioada de lucru la colectia Alexander McQueen Menswear, toamna/iarna 2010. Aici Andreea a avut ocazia de a realiza documentare si creatie pentru dezvoltarea de idei in tipar si productie.

Andreea a facut parte si din echipa de backstage a show-ului de la London Fashion Week apartinand brandului Emilio de la Morena si din echipa de backstage a designerului Alexander McQueen, in cadrul Milano Fashion Week.

“Dupa toate stagiile pe care am avut oportunitatea de a le urma sub indrumarea unor designeri pe care cu totii ii respectam si apreciem, pot spune ca doar ce am reusit sa pun bazele de cunoastere tehnica si creativa, intr-un domeniu despre care poti spune si dupa 20 de ani de cariera «stiu ca nu stiu nimic»” a declarat Andreea Badala. “Tocmai de aceea ma declar a fi la inceput de drum si doritoare sa invat si sa ascult, atat parerea celor avizati, cat si parerea clientului roman, atat de divers si greu de etichetat. Sunt atat de multe repere tehnice pe care as dori sa le pun in practica, de la detaliile de lenjerie retro realizate manual, la modul in care se pot imbina tehnicile industriale cu tehnicile traditionale in realizarea unui sacou, pe care le-am deprins sub indrumarea celor mai buni constructori de tipar din echipa unor designeri precum Hussein Chalayan”, a mai adaugat ea.

In februarie 2010 Andreea a revenit in Romania pentru a crea brandul Murmur. A participat deja sub acest brand la doua editii ale targului Who’s Next Paris, prezentand colectia de primavara/vara 2011 si colectia toamna/iarna 2011/12. MURMUR a fost foarte bine primit de presa si cumparatori, inregistrand si primele comezi de la buyeri internationali.

Colectia TRACES include imprimeuri transformate, care initial au fost pictate manual de designer, fermoare utilizate la vestele de salvare, materiale precum bumbacul, matasea, pielea sau benzile elastice.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion