Ungaria se retrage de la Eurovision din motive homofobe

Ungaria nu va mai participa la concursul muzical Eurovision din anul 2020, iar decizia are legătură cu faptul că guvernul din Ungaria se simte ofensat de comunitatea LGBTQ+.

Ungaria se retrage de la Eurovision din motive homofobe

Ungaria se va retrage de la Eurovision deoarece este „prea gay” pentru conducerea guvernului condus de Viktor Orban. Un susținător al guvernului a declarat faptul că Eurovisionul este o „flotilă de homosexuali.”

Cu toate că până acum nu a existat niciun răspuns oficial venit din partea Prim-ministrului Viktor Orban, una dintre televiziunile pro-guvernamentale a afirmat faptul că sănătatea mintală a Ungariei va fi mult mai bună dacă nu ar participa în această competiție.

O sursă din interiorul MTVA, o televiziune publică din Ungaria, a declarat pentru The Guardian faptul că angajații Eurovision cred că în spatele acestei decizii se află guvernul care asociază comunitatea LGBTQ+ cu Eurovisionul. Prin intermediul unui comunicat oficial, MTVA a declarat următoarele: „În loc să participăm la Eurovision la ediția din anul 2020, vom sprijini în mod direct producțiile create de tinerele talente din Ungaria.”

András Bencsik, care este editorul unei reviste pro-guvernamentale, a declarat faptul că: „Sunt de acord cu această decizie, inclusiv din perspectiva sănătății mintale, ca Ungaria să nu participe la „flotila de homosexuali” la care s-a redus această competiție internațională muzicală. Mulți tineri au crezut că acest lucru este ceva pentru persoanele sub 18 ani, dar această competiție distruge opinia publică prin promovarea unor travestiți și femei cu barbă.”

Viktor Orban este cunoscut pentru mai multe decizii ale sale care au creat controverse. Mai precis, în anul 2018, el a fost de acord cu adoptarea unei legi care crește numărul de ore suplimentare pe care le pot avea angajații. De la un număr de 250 de ore pe an, acesta să crească la 400.

Pe lângă asta, guvernul condus de Viktor Orban este împotriva căsătoriilor între persoane de același sex. În luna mai, Laszlo Kover, președintele parlamentului ungar și membru al Partidului Fidesz, a făcut o declarație care a reușit să șocheze pe toată lumea, comparând pedofilii cu homosexualii. „Din punct de vedere moral, nu există nicio diferenţă între comportamentul unui pedofil şi cei care cer căsătoria între homosexuali şi posibilitatea ca perechile homosexuale să adopte copii. Copilul este în ambele cazuri un obiect, un articol pentru plăcere, un obiect de realizare personală”, a declarat atunci Laszlo Kover, conform Agerpres.

În anul 2014, competiția Eurovision a fost câștigată de către Conchita Wurst, care a reprezentat Austria. Foarte mulți au afirmat faptul că este transgender, însă el este de fapt un personaj construit de către Thomas Neuwirth.

La momentul respectiv, a afirmat faptul că prin participarea sa, dorește să le transmită oamenilor să fie mult mai toleranți. Cu toate că mesajul Conchitei Wurst nu a fost interpretat așa cum ar trebui și totodată, în Rusia și Belarus au mai fost semnate petiții pentru a se opri transmisiunea în timpul prestației sale, artistul nu a încetat să își ducă prestația la bun sfârșit, dovedind faptul că diversitatea va fi mereu un motiv de celebrare. 

Citește și:
Ce mai înseamnă să fii femeie în România?

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle