Sfaturi utile daca iti doresti un job pentru care nu ai experienta

Daca vrei sa obtii un job, dar nu ai niciun fel de experienta in domeniul respectiv, o varianta ar fi sa incepi cu o pozitie de junior. Pe de alta parte, trebuie sa vezi care anume dintre abilitatile si calificarile tale sunt aplicabile la noul job.

Sfaturi utile daca iti doresti un job pentru care nu ai experienta

In orice caz, vei avea nevoie de multa determinare si incredere de sine. Iata 7 secrete care te pot ajuta.

1. De ce ai fi minunata pe acea pozitie

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand iti doresti un job pentru care nu ai niciun fel de experienta este sa identifici motivele pentru care ai fi potrivita pe acea pozitie. Gandeste-te care sunt acele abilitati sau calificari care te fac pe tine candidata perfecta pentru acel job.

2. Fa voluntariat

Alt lucru util pe care il poti face cand iti doresti un job pentru care nu ai experienta este sa obtii un internship, platit sau nu, in domeniul in care iti doresti sa lucrezi.

3. Compune o scrisoare de intentie remarcabila

Daca nu ai prea multa experienta intr-un domeniu, sau chiar deloc, atunci o scrisoare de intentie perfect elaborata poate convinge un director de resurse umane sa te cheme la un interviu. Dar, ca sa se intample asta, scrisoarea de intentie trebuie sa fie foarte convingatoare si sa arate de ce ai excela pe acea pozitie si de ce esti atat de entuziasmata de aceasta oportunitate.

4. Identifica ce abilitati ai si scoate-le in evidenta

Daca nu ai experienta pentru jobul respectiv, nu neglija deloc acele calitati cu care poti impresiona un angajator. Profesionalismul, spiritul de echipa, orientarea spre rezultate pot compensa lipsa de experienta.

5. Incearca sa iesi din tipare

Pentru a obtine jobul visat, cand tu nu ai niciun fel de experienta in domeniu, trebuie sa iesi din tipare. Asta nu inseamna sa porti haine extravagante sau sa iti sochezi angajatorul, insa trebuie sa fii diferita, sa ai o abordare neconventionala, sa arati ca esti energica, determinata si motivata.

6. Subliniaza aspecte mai putin evidente din experienta ta

Poate ca nu ai ani de experienta care sa te recomande pentru jobul pe care ti-l doresti. Dar poti identifica in experienta ta de viata intamplari care sa demostreze ca ai abilitati deosebite. Cine spune ca numai experienta traditionala conteaza?

7. Fii realista

Fii realista in cautarea jobului perfect si alege-le pe acelea pentru care ai putea fi aleasa. In acest fel, vei avea mai multe sanse si nu te vei lansa in misiuni imposibile. Pune-te in locul angajatorului si vezi daca tu te-ai angaja pe tine.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle