Portret: Elizabeth Olsen

Chiar daca s-a nascut intr-o casa plina de actori-copii, Elizabeth Olsen nu s-a lasat intimidata nici de succes si nici de presiunile media. A luat si ea calea actoriei, ba chiar cu mai mare succes decat faimoasele ei surori.

Portret: Elizabeth Olsen

Cand surorile tale au fost vedete din scutece, jucand in serialul de comedie Full House, si mai apoi ti-au imprumutat numele pentru unul dintre brand-urile lor de imbracaminte, Elizabeth and James, e clar ca destinul iti rezerva lucruri speciale. Cu astfel de mostenire a pornit in cariera Elizabeth Olsen, sora cea mica a faimoaselor gemene Ashley si Mary-Kate.

Adica a fost implicata din copilarie in proiectele mai celebrelor ei surori, jucand roluri minore de pe cand avea patru ani, a luat lectii de balet si canto, iar cand a venit vremea, a inceput sa mearga la casting-uri pe cont propriu. Ba chiar s-a si gandit sa renunte la o cariera sub ochii publicului in urma cu zece ani, la varsta la care altii de-abia incep sa joace, din cauza presiunilor la care erau expuse surorile ei.

Iar daca numele Olsen i-a asigurat, cu siguranta, cateva roluri, pe urmatoarele si le-a castigat singura. Asa se face ca Elizabeth (absolventa de Arte Dramatice la Tisch School of the Arts si cu un semestru de specializare la Moscow Art Theatre School) are la activ, la cei 25 de ani ai ei, 12 roluri.

Unul dintre ele, cel din Martha Marcy May Marlene, a atras pe buna dreptate atentia cinefililor din toata lumea. Pentru un film de debut, drama pusa in scena de Sean Durkin a impresionat suficienta lume cat sa ii asigure regizorului un sir indelungat de viitoare proiecte, dar jocul lui Olsen in rolul unei tinere care reuseste sa fuga de comunitatea sectanta din care face parte, dar care ramane bantuita de amintiri si incapabila sa traiasca o viata normala, a fost cel aplaudat de critica.

De la capacitatea de a-si modela vocea la transformarile fizice prin care pare sa fi trecut, actrita a reusit sa para, pe rand, puternica sau fragila, aratand ca are stofa de star si cucerind, pe drum, cateva nominalizari importante.

Sigur ca Hollywood-ul s-a grabit sa o adopte pe actrita, distribuind-o in filme cu buget urias, iar de acum inainte va puteti astepta sa o vedeti mult mai des in superproductii: doua dintre ele, Godzilla si Avengers: Age of Ultron, sunt in lucru chiar in acest moment.

Noi speram doar ca o vom vedea si in filme independente, unde isi va putea pune mai bine in valoare calitatile.

Foto: Guliver

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle