Ponturi pentru o mireasa cool

Nu iti cumpara o rochie cu trena de sapte metri, nu te acoperi cu valuri de tul si refuza vehement propunerea socrilor de a petrece „ca la carte”, cu mujdei, ceafa de porc si sarmalute. De fapt, totul depinde de tine!

Ponturi pentru o mireasa cool

Problema majora a nuntilor o constituie gradul ridicat de kitsch la care se ajunge de foarte multe ori, tocmai din dorinta, im­pinsa la extrem, de a atinge culmile rafinamentului si ale perfectiunii. Din nefericire, majoritatea obiceiurilor „de nunta' nu au ni­mic proa­spat sau rafinat in compozitie, asa ca ai face mai bine sa renunti la ele cu totul (ma refer in special la evenimente precum furatul miresei, mo­mentul „gratios' al jartierei, cocardele purtate in piept, predatul, in fond inutil, al voalului etc.).

Nu stiu daca titlul articolului este cel mai potrivit, tocmai din cauza utilizarii in exces a cuvintului cool, dar si datorita faptului ca nu trebuie sa-ti propui mai mult decit sa fii tu insati. A fi o mireasa cool nu inseamna sa te incalti in bascheti la propria nunta, nici sa renegi traditiile, mul­te dintre ele foarte frumoase. Trebuie doar sa inlaturi elementele in exces – exact acele lucruri pe care le men­tionam mai sus – si sa te gindesti la nunta ca la un moment cit mai unic, delicat si lipsit de stridente.

Locul unde se va desfasura petrecerea este extrem de important. Sfatul meu este sa eviti hoteluri, restaurante „cu specific' ori sali „fastuoase' imprimate cu un iz batrini­cios, comunist, care se va „lipi, inevitabil, pe istoria nuntii tale. O pajiste plina de verdeata, malul unui lac, o gradina de vara sint locuri pe care le poti lua in calcul si care pot fi amenajate asemenea unui fragment de basm, cu mij­loace financiare reduse.

Iarna, poti inchiria o cabana in creierii muntilor, pe care o poti „imbraca' in ghirlande luminoase si unde poti petrece fabulos alaturi de prietenii apropiati. In fond, un foc romantic „de tabara' este decorul ideal pentru dansul miresei. Exista intotdeauna si varianta unei petreceri ultra-glamour, dar nu uita ca fastul in varianta autoh­tona se apropie inevitabil de kitsch.

Rochia perfecta de mireasa trebuie, in primul rind, sa-ti placa foarte tare. Nu o alege dupa criterii precum pret sau firma, decit daca esti convinsa ca ai facut alegerea corecta. O rochie prea pompoasa, o coafura „sofisticata' si un machiaj… complet te vor face sa arati cu citiva ani mai batrina si in nici un caz nu vei fi o prezenta rafinata. Adu-ti aminte de aparitia solara a Umei Thurman din Kill Bill, imbracata intr-o rochie Empire, cu o pereche de sandale romane si o coafura neglijenta. So cool!

Exista mai multe variante stylish la care poti recurge in ceea ce pri­veste ves­ti­mentatia. O fus­ta lunga, cambrata, din ma­ta­­se naturala, intr-o nuanta ivoire, arata sen­zational purtata cu o ca­ma­sa din poplin, de inspira­tie masculina. Ro­chia scur­ta, dintr-un material pretios, poa­te fi purtata cu bale­rini, iar daca iti do­resti o aparitie ne­con­ven­tiona­la poti opta pen­tru o per­­eche de pantaloni strimti, purtati cu cizme de calarie si un corset auster. Ro­chia clasica nu trebuie oco­lita de o mirea­sa, sa-i spu­nem cool, tocmai pentru aspectul versatil pe care il are. Un model „cu­rat', fara o tre­na infinita sau aplicatii nes­­fir­site de tul, este cea mai bu­­na ale­­­gere. Asa­­­dar, p­o­­ti spu­ne raspicat „DA!'

Maurice Munteanu

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle