Nu ai un loc de munca? Iata ce trebuie sa faci!

Daca au trecut cateva luni de cand nu mai ai un loc de munca si niciunul dintre interviurile pe care le-ai dat nu s-au concretizat, poate este timpul sa te gandesti la o alta abordare in ceea ce priveste cautarea unui job.

Nu ai un loc de munca? Iata ce trebuie sa faci!

Nimeni nu spune cat timp trebuie sa treaca intre job-uri, pana cand ar trebui sa iti faci cu adevarat probleme si sa te ingrijorezi, dar regula generala este ca, daca ai trimis cateva zeci de cv-uri si ai mers la zeci de interviuri si nu ai primit nicio oferta concreta, atunci trebuie sa iei masuri.

Daca nu esti chemata la interviuri chiar daca ti-ai aplicat cv-ul pentru numeroase job-uri atunci poate ar fi timp sa iti revizuiesti cv-ul. Verifica daca nu cumva contine greseli gramaticale sau de ortografie. Apoi, roaga si un prieten sa verifice pentru ca este mai bine sa ceri si parerea unei persoane obiective.

Specialistii recomanda includerea unei sectiuni „a intereselor personale” la finalul cv-ului. Multi dintre managerii care se ocupa de angajari nu se pricep la interviurile facute cu posibili candidati. Adaugarea unei astfel de sectiuni poate oferi un punct de pornire a conversatiei.

Cum sa-ti imbunatatesti cv-ul

Include o lista detaliata a abilitatilor tale. Ne referim atat la abilitati precum cunoasterea unor programe de calculator dar si unele care descriu abilitatea ta de a colabora in echipa. Nu uita sa folosesti la redactarea cv-ului limba care este trecuta in anuntul de angajare.

Este foarte important sa evidentiezi rezultatele pe care le-ai avut la fiecare loc de munca si nu numai sa enumeri responsabilitatile. Vei deveni un candidat competitiv daca, de exemplu, in loc sa spui „am condus o echipa formata din trei persoane” vei spune „am condus o echipa formata din trei persoane care au interactionat cu clienti si care au avut o rata de succes a proiectelor de 100% in ultimii ani”. Posibilii angajatori vor sa auda si despre modalitatile cum ai ajutat la reducerea cheltuielor si ce clienti noi ai adus firmei.

In ceea ce priveste scrisoarea de intentie, aceasta nu trebuie sa fie niciodata o copie a cv-ului. Mai bine realizezi o pledoarie argumentata despre ce face din tine cel mai bun candidat. Paragrafele introductive trebuie sa evidentieze pozitia pentru care aplici.

Paragrajele de mijloc trebuie sa evidentieze motivele care fac din tine cel mai bun candidat. Daca anuntul de angajare scrie ca se cauta un candidat cu cel putin 10 ani de experienta descrie cum aceasta experienta a ta a contribuit la succesul firmei la care ai lucrat pana atunci.

Nu aplica la toate job-urile pe care le gasesti. Mai bine cauta exact job-urile care ti se potrivesc si aplica numai pentru acelea pentru care esti calificata. Fa o lista cu toate companiile pentru care ti-ar placea sa lucrezi si foloseste relatiile pe care le ai pentru a afla daca exista job-uri disponibile la vreuna dintre ele. Nu ezita sa anunti faptul ca iti cauti un job pe twitter sau facebook.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle