Motivele pentru care nu mai există romantism în relația de cuplu

Oare ce mai înseamnă romantismul în zilele noastre și de ce lipsește el din majoritatea relațiilor amoroase pe care le avem?

Motivele pentru care nu mai există romantism în relația de cuplu

Fiecare dintre noi a tânjit la un moment dat după clipele de romantism din relație. Iar dacă astfel de momente sunt din ce în ce mai puține sau chiar deloc, ar trebui să știi de ce. 

Ei bine, fie că sunteți de puțin sau chiar mult timp împreună, romantismul tot ar trebui să se afle în relația voastră. Ești confuză și te gândești că partenerul nu te apreciază, poate nu mai are sentimente pentru tine sau își dorește să vă despărțiți. Însă, nu ar trebui să te grăbești cu aceste speculații, ci mai degrabă să încerci să vorbești deschis cu el și să vedeți în mod clar de ce nu mai există momente de afecțiune în relația voastră. 

Din fericire, nu este niciodată prea târziu și întotdeauna există loc pentru a vă îmbunătăți relația de cuplu. Așadar, iată care sunt cele 4 motive pentru care relația voastră e lipsită de romantism:

1. Tu și partenerul aveți un blocaj emoțional

Blocajul emoțional poate fi unul dintre motivele pentru care romantismul lipsește din relația ta. Când resimți asta, ai tendința de a da vina pe partener, crezând că el ar trebui cumva să preia inițiativa. Însă, nu ar mai trebui să faci asta, ci mai degrabă să încercați amândoi să vă dați seama de ce ați ajuns în acest punct. Poate fi din cauza stresului și a presiunii pe care o puneți unul asupra celuilalt. Important este să vă dați seama la timp și să nu vă pierdeți din prima clipă motivația. 

2. Ai resentimente față de el

Pentru o relație de cuplu, resentimentele nu vor duce niciodată la un lucru bun. Ele pot duce către un comportament care poate transforma relația voastră dintr-una solidă, sănătoasă, într-una toxică. Trebuie să îți dai seama ce anume a dus la acumularea de resentimente. Fie nu ești împăcată cu trecutul tău, ești geloasă pe partener, posesivă sau nu îți asumi greșelile, este important să conștientizezi că romantismul poate dispărea din aceste cauze.

3. Nu ai suficientă încredere în el

Atunci când nu ai încredere în partenerul tău, ești destul de reticentă să te deschizi complet în fața lui, implicit să faci și gesturi de afecțiune. Mai întâi de toate, e esențial să înțelegi de unde a pornit această neîncredere și dacă are legătură cu trecutul, poate cu o fostă relație, sau chiar cu prezentul. E nevoie ca amândoi să depuneți efort să vă recăpătați încrederea unul în celălalt, iar ulterior romantismul și intimitatea vor veni de la sine. 

4. Vedeți în mod diferit romantismul

Unul dintre cele mai întâlnite motive are legătură cu perspectivele diferite ale partenerilor privind noțiunea de romantism. În mod cert suntem diferiți și este de la sine înțeles să nu gândim la fel tot timpul. E important să îi spui partenerul care sunt gesturile de afecțiune pe care ai vrea să le facă și care sunt nevoile tale, însă nu încerca să îi impui asta, ci mai degrabă să fiți amândoi deschiși către o comunicare sinceră. 

Citește și:
Învață să alegi mai bine! 8 diferențe dintre o relație toxică și o relație sănătoasă de cuplu

Foto: PR

Vezi şi 10 locuri unde să îți ceri iubita de soție!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle