Mostenire de familie – Tudor Aaron Istodor

A crescut intr-o familie de artisti, dar a terminat un liceu de informatica, unde a descoperit ca e pasionat de teatru. Iar acum, Tudor Aaron Istodor este unul dintre cei mai buni actori ai tinerei generatii.

Mostenire de familie - Tudor Aaron Istodor

Desi a venit la sedinta foto cam adormit dupa o noapte pierduta – nu la vreun club, ci in fata calculatorului jucind Assassin’s Creed 2 –Tudor a reusit sa faca toata echipa sa zimbeasca povestind despre cum merge la shopping numai de nevoie si cum a dat la liceul de informatica pentru ca-i placeau jocurile (nu insa si matematica…).

Cel mai bine este sa-l vedeti la Green Hours, in spectacolul (Cu)cuie-n frunte, un two men show incisiv si ironic pe textele unui dramaturg american de origine armeana (Eric Bogosian), in care joaca alaturi de Radu Iacoban, cu care, de altfel, este si bun prieten. Impreuna, cei doi reusesc sa creeze o suita de perso­naje memorabile si emblematice pentru lumea in care traim. Tudor mai joaca in Deformatii si Ziua fututa a lui Nils, tot la Green, dar asta nu inseamna ca ar fi un actor underground…

Poate fi vazut in rolul lui Ghilgames la Teatrul Odeon, intr-o productie mo­numentala, precum si alaturi de mama sa, actrita Maia Morgenstern, in sase personaje in cautarea unui autor, in regia maestrului Ciulei, la Teatrul Bulandra, si in Si caii se impusca, nu-i asa?, la Laptaria Enache. Ajungind aici, probabil ca va puneti inevitabil intrebarea: cum este sa cresti intr-o familie de actori (tatal sau este actorul Claudiu Istodor) si cum te influenteaza asta? L-am intrebat pe Tudor si am aflat ca este minunat… Tatal a fost cel care i-a dat primele sfaturi despre actorie, in clasa a XI-a, cind a cistigat concursul de recitari si oratorie la liceul de informatica, interpretind rolul lui Rica Venturiano. Iar cu mama sa a lucrat prima data inainte sa dea admitere la facultate, in spectacolul Poezii de Omar Khayyam si in continuare o considera un model in cariera.

Atunci cind nu este ocupat cu teatrul sau filmul (cel mai recent este Luna Verde, regia Alexa Visarion), Tudor citeste, joaca jocuri pe calculator (despre care vorbeste cu mare pasiune) si-si duce surorile mai mici la filme 3D.

Adina Rosetti

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle