Folosirea animalelor salbatice la circ interzisa

Legea privind interzicerea animalelor salbatice la circ a fost aprobata ieri de Camera Deputatilor.

Folosirea animalelor salbatice la circ interzisa

Ieri a fost adoptata legea prin care este interzisa folosirea animalelor salbatice la circ. Exceptie de la aceasta lege vor face cainii, caii, delfinii si unele pasari exotice.

Potrivit proiectului de lege, se constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni sau un an sau amenda, folosirea animalelor apartinand subincrengaturii vertrebrate indiferent de gradul de îmblanzire, nascute in captivitate sau capturate din natura, in spectacole de circ, circuri ambulante, caravane si trupe de artisti ambulanti, precum si in orice alte tipuri de spectacole similare.

Deputatii au adoptat astfel o serie de amendamente fata de legea initiala, astfel incat acum este permisa folosirea in spectacole a acestor animale si pasari.

Desi a fost respinsa initial de Senat, din fericire legea a fost adoptata. Practic, de acum vei putea merge la spectacole de circ sa vezi toate acele animale dresate pentru a face tot felul de acrobatii.

Stiai ca… exista pasari care pot vorbi?

Citeste si:
Dresura de animale, exclusa din activitatea Circului Globus

Prin adoptarea acestei legi, Romania devine cea de-a 25-a tara din Europa care ia aceasta masura.

Toate animalele care apartin circurilor sau dresorilor vor fi mutate in rezervatii naturale sau gradini zoologice in termen de 18 luni de la intrarea in vigoare a legii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle