Ce facem in weekendul 4- 6 mai. Recomandarile revistei BeWhere!

Primul weekend al lunii mai aduce megaproductii cinematografice, festivaluri de jazz si blues si expozitii de fotografie.

In incheiere, asa cum v-am obisnuit, recomandarea BeWhere! pentru o duminica linistita, langa un pahar de vin sau dupa caz, o limonada rece.

Prin oras

Pe 4 mai incepe Caffe Festival – EUROPAfest. Pentru urmatoarele doua saptamani aveti de ales intre concerte de jazz si blues la El Comandante Primer. Festivalul incepe cu un concert Vincent’s Chair (artisti din Australia si UK). O combinatie de jazz, folk si note pop. Urmate de spectacole ale trupelor Arnesen Blues Band / Suedia, Xavier Dotras Trio / Spania, Mandolin’ Brothers / Italia, alaturi de noua generatie de jazz. Tot vineri, la ora 5.00 dupa-amiaza, are loc si deschiderea oficiala a terasei Readers Cafe cu concert Les Elephants Bizzares. Si tot atunci incepe si Festivalul „Vreau sa fiu actrita” care are loc la Casa de Licitatii Goldart. Evenimentul debuteaza cu un one woman show de Anca Sigartau.

Film: Razbunatorii (The Avangers)

Un capitan/scutier, un nervos verde, un otelit, un arcas, o rusoaica in latex, un ciocanar, plus ”The Spy” (c-am chior…) sunt adunatura care trebuie sa salveze lumea de la o invazie al carei scop este inrobirea. Iar conducatorul acestei invazii este un tip care are coarne pe cap. Nu, nu este Hellboy! Suna ca un bestiar made in USA. Asta si e acest film, ultimul din seria Marvel, regizat destul de rezonabil, cu destule poante bune, cu unele dintre ele facand cu ochiul desenelor animate clasice, dar in care recunoastem (din pacate) si secvente a la Matrix si Transformers. Pentru ca este cea mai mare densitate de super-eroi pe centimetru-patrat de pelicula, orgoliile erup si avem parte si de cateva cafteli fratricide (sa zicem), acestea putand fi latura mai dramatica (foarte exagerat vorbind) a filmului care, altfel, este facut dupa reteta genului, inclusiv cam lungit. In rest, avem parte de un nou actor pentru Hulk (al treilea…), de aparitia lui Stan Lee (tatal tuturor), dar si de o mica modificare la finalul finalului (doar de pozitionare), cand asteptam mica ocheada catre viitorul film: pentru ca, no doubt, acesta va veni…Deci, cum ar veni, lupta continua…

  • The Avengers, SUA, 2012, regia Josh Weddon, cu Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, 142 minute.

Teatru: „Baiatul din ultima banca”

Spectacolul se construieste intr-o poveste despre adolescenta, cu accent pe problemele societatii contemporane. Un profesor de liceu le da o tema elevilor sai: “Cum mi-am petrecut ultimul weekend”. Dar, cum tinerii isi epuizeaza viata in lucruri lipsite de orizont si de provocare, lucrarile sunt proaste. Cu o exceptie. Claudio, baiatul din ultima banca patrunde, intr-o tentativa voyeurista, in intimitatea familiei unui coleg. Ca un infractor abil, se insinueaza in viata lor pentru a-si scrie lucrarea-foileton. Cu subtilitate, el mixeaza realitatea cu fictiunea si intra intr-un joc periculos. Profesorul – maestru il sustine si ii cizeleaza talentul, devenindu-i complice.
“Baiatul din ultima banca este o piesa despre maestrii si discipoli, despre parinti si si copii; despre parinti si si copii; despre oameni care care au vazut prea mult si oameni care invata sa priveasca. O piesa despre placerea de a te amesteca in vietile altora si despre riscul de a confunda viata cu literatura. O piesa despre cei ce aleg ultima banca: aceea de unde se vad toate celelalte.” – Juan Mayorga.

  • Spectacolul se joaca in Sala Amfiteatru a TNB, sambata 5 mai, ora 19:30

Expo: Bisericile Muzeului Taranului

In acest weekend, alegeti o plimbare la Muzeul Taranului Roman! Pentru expozitia de fotografie Bisericile Muzeului Taranului. Gasiti aici imagini mai putin cunoscute ale celor sase biserici de lemn care se afla in custodia MTR. Datand din secolul al XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea, pictura bisericilor de lemn apartinand zonei Aradului (Grosii Noi, Julita, Troas) si Hunedoarei (Lunca Motilor, Bejan), care fac obiectul acestei expozitii, este o elocventa marturie a maiestriei mesterilor tarani-zugravi. Va asiguram ca merita sa admirati aceste marturii ale spiritualitatii romanesti.

  • Expozitia va putea fi vizitata la Sala Foaier pana la 13 mai, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Pret bilet: 6 lei, 3 lei (pensionari), 1,5 (elevi, studenti, posesori de Card Euro 26).

Cartea de duminica – Steampunk: A doua revolutie

O nebunie, aceasta antologie de povestiri care combina vremurile tulburi ale sfarsitului de secol XIX romanesc (cu boieri si tigani, fete frumoase si osteni, featuring Alecsandri & Cuza) si tehnologii bulversante, legate in principal de zbor. Autorii, SF-isti de diverse generatii (Aron Biro, Oliviu Craznic, Stefana Czeller, Costi Gurgu, Michael Haulica, George Lazar, Mircea Oprita, Florin Pitea, Marian Truta, Ioana Visan) s-au jucat de-a Revolutia Industriala pe plaiuri mioritice si au produs texte ba lirice, ba delirant de comice, oricum pline de fantezie si de buna calitate literara.

  • Steampunk: A doua revolutie. Editor Adrian Craciun, Millennium, 304 pag., 34 lei
     
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle