5 suprafețe din casă pe care trebuie să le dezinfectezi constant

Noul coronavirus poate rezista pe anumite suprafețe chiar și câteva zile. De aceea, află care sunt zonele din casă pe care trebuie să le dezinfectezi constant petru a reduce riscul infectării.

5 suprafețe din casă pe care trebuie să le dezinfectezi constant

Un studiu recent a descoperit că noul coronavirus poate rezista pe plastic și oțel până la 72 de ore, în timp ce pe carton până la 24 de ore. Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă și ne reamintește că putem contracta virusul prin atingerea suprafețelor contaminate, dacă după aceea ne atingem ochii, nasul sau gura. De aceea, este extrem de important nu numai să ne dezinfectăm mâinile în permanență, dar și să evităm cât mai mult să ne atingem fața.

Însă nu numai mâinile trebuie spălate și dezinfectate constant, ci și anumite locuri din casă sau obiecte pe care le folosim des. Așa că, îți prezentăm care sunt suprafețele din locuință cărora trebuie să le acorzi o atenție sporită:

Bucătăria

Un studiu realizat de National Sanitation Foudation arată că bucătăria este zona din casă cea mai expusă la bacterii. Gândește-te la toate alimentele pe care le-ai cumpărat de la supermarket și pe care le depozitezi, fie pe blatul mobilei din bucătărie, fie pe masă sau în frigider și dulapuri. Toate acestea pot aduce diferite bacterii sau chiar viruși în locuința ta. De aceea, este necesar să dezinfectezi toate zonele din bucătărie care intră în contact cu alimente negătite sau nespălate: chiuveta, frigiderul, aparatele de făcut cafeaua sau blatul mobilei.

Mânerele, întrerupătoarele și telecomenzile

Mânerele și întrerupătoarele sunt obiectele din casă pe care probabil le atingi prima dată când intri în locuință. De aceea, riscul de a aduce bacterii și a le transfera pe aceste suprafețe este mult mai mare. Așa că, asigură-te că le dezinfectezi constant.

Baia

Baia este una dintre încăperile cele mai utilizate dintr-o casă, așa că aici se pot depune o mulțime de bacterii, inclusiv virusuri. Pentru a reduce cât mai mult riscul infecției, spală și dezinfectează zilnic această zonă.

Pensulele de machiaj și suportul lentilelor de contact

Tot ce intră în contact direct cu fața sau ochii tăi trebuie dezinfectat riguros și mult mai des decât înainte. Pensulele, bureții de machiaj și suportul pentru lentilele de contact sau ochelari pot depozita mulți microbi, inclusiv noul coronavirus. După ce le-ai dezinfectat, specialiștii recomandă să le depozitezi în spații uscate, curate și la temperatura camerei, pentru a limita riscul apariției bacteriilor.

Telefonul mobil

Telefonul mobil, tabletele, căștile sunt obiectele pe care le folosești cel mai des și probabil pe care le atingi fără să ai mâinile curate. Experții spun că pe aceste instrumente au fost descoperite mai multe bacterii, printre care și coronavirus.

Nu uita însă că, oricât de des ai dezinfecta aceste zone, dacă nu o faci corect, s-ar putea să fie în zadar. Așa că, înainte de a le dezinfecta, spală-le bine, pentru a îndepărta mai întâi orice urmă de murdărie.

Citește și:
Poți să aduci coronavirusul în casa ta pe haine și pantofi?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video