4 jachete perfecte pentru primăvară

Perioadele de trecere sunt adeseori dificile prin schimbările lor fluctuante de temperatură. Suntem mai tot timpul puși în dificultatea de a alege ce am putea combina cu ținuta noastră pentru a fi și confortabilă și stylish.

Dar întotdeauna există soluții, și nu numai de compromis, care pot îmbunătăți un look. Mai jos ai o listă care-ți va acoperi toate necesitățile.

Trenciul

Clasic, stylish și rafinat, trenciul va rămâne întotdeauna cea mai populară alegere pentru temperaturi medii. De ce? Simplu. Creat initial pentru armată este atât practic și functional, cât și extrem de versatil. Va arăta întotdeauna perfect cu o ținută casual, cât și la un eveniment formal, cu o rochie elegantă și stiletto. Să nu mai vorbim de faptul că îl poți purta și ca rochie, cel mai bine cu o pereche de saboți într-o culoare contrastantă.

Sacoul

Se potrivește cu orice, arată întotdeauna șic, ce putem cere mai mult de la o piesă? Sacoul rămâne și primăvara aceasta un hit incontestabil, bineînțeles cu condiția să nu plouă. În zilele cu temperaturi mai scăzute e bine să alegi piese din stofă sau lână, în cele mai călduroase din bumbac sau vâscoză. Poartă-le cu jeans sau pantaloni din piele, un tricou alb și un colier statement sau cu un pantalon matchy-matchy și ești ready-to-go.

Jacheta din denim

Revine an după an ca un favorit incontestabil al modei de stradă, este ușor de purtat, fresh și poate fi combinată în cele mai neașteptate feluri. Purtată în anii ’50 de vedete precum James Dean ca un simbol al coolness-ului, în anii ’70 de hipioți iar apoi reinterpretată în anii ’80 ca o piesă statement pentru artiștii în vogă, jacheta din denim nu a părăsit lumea modei niciodată cu adevărat. Acum o poți găsi și purta în variante custom, cu aplicații, pictată, oversized sau vintage.

Jacheta din piele

Devenită în timp un alt clasic, jacheta din piele rămâne în trenduri și sezonul acesta. Rezistentă și practică, este ideală atât pentru zilele ploiase cât și cele cu soare și nu mai reprezintă demult doar un apanaj al rockerilor sau bikerilor. Astăzi o găsești sub formă de sacou sau trenci, dar și în varianta sa convențională și nu impune nicio limită stilistică. Va arăta bine în diverse combinații, cum ar fi într-un ansamblu complet din piele, cu o pereche de jeans sau o rochie minimalistă.

Citește și:
Ce poartă fashionistele acum acasă?

Text: Daria Georgescu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion