We should all be feminists

We should all be feminists

M-am intors de curand din Los Angeles unde, alaturi de Domnica Margescu, am realizat cateva shooting-uri, am intalnit cateva bloggerite de succes (cu milioane de followers) cu care am facut interviuri, si am avut ocazia sa fiu unul dintre putinii jurnalisti acreditati la lansarea serialului HBO Big Little Lies, lucru care mi-a permis sa stau de vorba, pe parcursul unei zile intregi, cu actritele filmului: Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Zoë Kravitz, Shailene Woodley (da, stiu, suntem tot timpul pe drumuri, insa doar asa putem sa venim in fata voastra cu subiecte interesante. Nu ti se intampla mare lucru daca stai inchis intr-un birou). Materialul il puteti citi la pagina 98.

Cinci zile intense in care, pe langa toate aceste proiecte, am avut intalniri cu alte cateva persoane dragi mie: Anastasia Soare (una dintre cele mai de succes romance, care a reusit sa cladeasca un business impresionant intr-o industrie atat de acaparata de companiile multinationale) si Alexandra Nechita (copilul minune, supranumita micuta Picasso care, la varsta de 10 ani era reprezentata de cele mai mari galerii din lume).

Astazi vorbim cu totii despre feminitate si despre feminism si, inconstient, asta faceam si eu in Los Angeles: voiam sa intalnesc femei puternice, simteam ca ele sunt cele care, azi, au ceva important de spus, ca ele pot schimba lumea, lucrurile sau macar perceptiile. Ramai cumva socat cand o auzi pe Reese Witherspoon spunand ca, pana nu demult, era singura femeie de pe platourile de filmare de la Hollywood, „asta in cazul in care nu venea in vizita mama sau sora vreunui actor. In secolul XXI???

Acest numar este dedicat femeilor, problemelor reale pe care le au acestea azi, motiv pentru care Ioana Ulmeanu a realizat un dosar amplu, un material colectiv cu contributii de la cateva femei remarcabile care activeaza in diverse domenii
si care vorbesc deschis despre vietile lor si despre problemele pe care le intampina.

Emma Watson, actrita de pe coperta acestui numar, este o alta femeie puternica care nu s-a ferit de discursuri taioase, cel mai memorabil fiind cel de acum doi ani, atunci cand si-a lansat campania #HEforSHE, o campanie care lupta pentru egalitatea de gen in toata lumea. Materialul de la pagina 82 este un must!

E bizar ca vorbim despre egalitatea dintre sexe in 2017, dar daca vrei sa nu se intample asta si in 2050, hai sa incepem sa facem ceva. Pana la urma, de noi tine schimbarea!

PS: As vrea sa va anunt si o noua serie de articole foarte practice, aplicate, pe care le veti regasi in continuare in revista, sub rubricatia elle.ro, si care isi vor gasi de acum inainte dezvoltari interesante in online, pe site-ul nostru.

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle