ELLE HEALTH: Sa vorbim despre… cofeina!

Cafea, ceai, ciocolata? Numitorul lor comun, cofeina, este unul dintre cei mai vechi stimulanti, la care recurgem zilnic. Si totusi, ne intrebam daca n-ar trebui sa ne infranam pofta de a le consuma. Am investigat si iata ce-am aflat!

ELLE HEALTH: Sa vorbim despre… cofeina!

Milano, cer senin si o pofta periculoasa de shopping! Plec dimineata de la hotel si intru in prima cafenea, cu gandul la un croissant pufos si caldut. Fiind singura, chelnerul imi aduce comanda cu un bonus, un cappuccino cremos si stilizat, cum doar ei, italienii, stiu sa o faca. Nefiind bautoare de cafea pe atunci, am cedat totusi, din politete, plus ca vorbim de o cana de cappuccino cu totul aparte, asa ca am sorbit-o pe indelete, pana la ultima picatura. Asa a inceput relatia mea cu cafeaua, o relatie stransa, zilnica si pasionala.

Personal, consum peste 500 de cani de cafea pe an si nici macar nu mi-am dat seama pana anul trecut, cand am decis sa recurg la o detoxifiere serioasa si nutritionistul mi-a atras atentia asupra acestui obicei mult prea bine fixat in rutina mea zilnica. Ce drama! Cum adica sa o inlocuiesc cu un suc natural de fructe? Incepand de cand?!

Am trecut prin momente frustrante, zile pline de nervi, dureri de cap si tot soiul de stari somnolente in momente total inoportune, dar am descoperit ca limitele nu ti le poate fixa nimeni mai bine decat tine. Cu rabdare, trucuri naturiste si o diminuare treptata a consumului de cafea, am reusit singura sa ma limitez la o cantitate optima de cofeina. Nu am renuntat la ea (nici nu as vrea), dar o savurez cu masura si parca placerea este si mai mare!

Dar de ce este important sa fim echilibrate in consumul cofeinei? Deoarece excesul nu se justifica intr-un regim nutritional sanatos.

Text: Alice Bursuc
Foto: Guliver

Citeste continuarea in ELLE MAI 2013!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din revista elle