ELLE DECO: Farmecul simplitatii

Descopera in Madrid casa arhitectilor Javier Camacho si María Eugenia Maciá, o constructie minimalista, dar impresionanta prin jocul de volume, prin interactiunea dintre spatii si prin preocuparea pentru sustenabilitate.

ELLE DECO: Farmecul simplitatii

Initial, Javier si María Eugenia nu au avut in vedere un stil anume pentru aceasta casa, constructia fiind mai degraba un proiect care s-a nascut la fata locului: prezenta stejarilor si a pinilor impresionanti, precum si configuratia abrupta a terenului au determinat rezultatul final. Principala lor preocupare a fost sustenabilitatea, in termeni de amplasare, iluminare naturala, ventilare si colectarea apelor reziduale pentru irigatii.

O alta trasatura a casei este caracterul ei atemporal. Dupa cum spun cei doi arhitecti, „aceasta casa te cucereste prin folosirea unor materiale naturale generoase, cum sunt piatra si lemnul. Dorinta noastra a fost, in primul rand, sa cream un camin, un loc in care sa ne simtim acasa, alaturi de cei trei copii minunati ai nostri, dar in acelasi timp sa putem avea si un atelier, un loc in care sa ne desfasuram o parte din activitatile noastre profesionale. Toate aceste cerinte, plus o anumita preferinta pentru complexitatea spatiala si pentru spatii cu multiple puncte de interes, au dat contur acestui proiect. '

Iar ceea ce i-a inspirat a fost locul in sine, inteles si interpretat ca o oportunitate spatiala, unde orice este posibil. „Privim spatiul ca pe o magnifica coala alba, unde toate interventiile proiectului nostru sunt conectate printr-o intensa traire speciala. Siluetele copacilor, spectaculoasele apusuri din Madrid, stejarii si pinii la orizont… toate aceste elemente sunt integrate in structura propusa si confera intelesul final.

Casa are o multitudine de zone diferite, gandite astfel incat sa interactioneze una cu cealalta, iar rezultatul este un spatiu de locuit continuu si fluid. Living-ul este asemeni unui imens ceas solar si conecteaza vizual toate zonele casei: o bucatarie generoasa (deschisa si spre interior, si spre exterior) cu vedere inspre gradina (scaldata in soare toata dimineata), sufrageria (conectata cu piscina, insorita la amiaza) si zona de mijloc, unde proprietarii citesc si asculta muzica (care se bucura de soare dupa-amiaza). Toate aceste spatii sunt conectate vizual, ceea ce creeaza senzatia de unitate spatiala la nivelul intregii case.

Fotografii: Jesús Alonso;
Text: Crina Alexe

Citeste continuarea in ELLE IULIE 2014!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din revista elle