Marimea nu mai conteaza!

Poate parea paradoxal si oarecum ironic faptul ca, in ultimul timp, tot mai multe reviste glossy din lumea intreaga fac senzatie cu pictoriale in care modelele sint femei superbe si stylish dar… cu forme. Sigur, acest „cu forme” este mai curind un eufemism. Corect ar fi sa le numim „grase”.

 

Marimea nu mai conteaza!

Asta daca acest cuvint n-ar fi devenit in ultimele decenii aproape politically incorrect. Asa ca putina lume indrazneste sa foloseasca the F world” (fat), preferind in locul acestuia termeni precum „super-sized”, „curvey” , „ronde”, „voluptuos”…

Dar, chiar si asa, e un inceput. Cum s-a ajuns aici?
Trebuie sa recunoastem ca lumea modei a fost si este inca o lume discriminatorie. O lume in care au acces si care se adreseaza cu o covirsitoare preponderenta celor frumosi si… slabi. Foarte slabi. Cazurile modelelor care au murit pe po­dium de subnutritie au declansat o dezbatere aprinsa in lumea modei, dar nu cred ca asta

i-a facut pe designeri sa-si indrepte atentia spre modelele cu marimi de peste 14. Cred ca, mai curind, e vorba de presiunea blogurilor si a citorva asociatii care au inceput sa dea glas din ce in ce mai vehement frustrarilor si si-au propus sa atraga atentia asupra faptului ca si femeile grase iubesc moda si cer dreptul de a avea la dispozitie haine frumoase. Da, aceste femei cu masuri ce nu se gasesc in magazinele de lux s-au plictisit sa poarte doar haine confortabile, care sa le incapa. Ele vor moda. Vor fuste mini sexy, vor superbe rochii vaporoase, vor pantaloni slim-fit. Vor ca lumea sa nu le mai judece si sa le accepte asa cum sint. Macar pe cele care se accepta ele insele. si inca ceva. Foarte important, mai ales in aceste vremuri: ele reprezinta un segment de piata in crestere (conform statisticilor, numarul femeilor cu marimi mari creste, in timp ce numarul celor slabe e in scadere). Mai adauga si faptul ca multe dintre aceste femei au nu numai forme generoase, dar si conturi pe masura si vei intelege ca e imposibil ca piata sa ramina indiferenta la acest lucru!

Dar, dincolo de argumentele de ordin economic, a venit timpul ca ceva sa se schimbe in atitudine. In atitudinea celor din jur fata de aceste femei si, desigur, in atitudinea lor insile fata de corpul lor. Sigur, subiectul necesita o discutie multifatetata, pornind de la respectul de sine pina la probleme ce tin de sanatate (cit de mult e prea mult?), societate, politica. Noi nu avem pretentia sa ducem dezbaterea atit de departe, dar ne-am propus, in acest numar dedicat formelor feminine, macar sa o incepem. Intr-un mod amuzant, usor, lipsit de activisme care nu-si au locul aici. Vrem doar sa va aratam ca, indiferent de masurile pe care o femeie le are, ea poate fi stylish si se poate bucura de corpul ei, la fel ca un model zero-size. Singura conditie esentiala? Atitudinea! Atitudinea conteaza mai mult decit masurile.

Astept parerile voastre pe elle.ro.
 

 

Roxana Voloseniuc REDACTOR – SEF ELLE

www.roxana-voloseniuc.ro
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din revista elle