ELLE HEALTH – CODEX ALIMENTARIUS, O GLUMA DE 1 APRILIE?

Scandalul Codex Alimentarius e sustinut nu numai de zvonuri si teorii conspiratio­nale, ci si de proiecte de lege. Vor disparea suplimentele nutritive si alimentele din piata? Vom ajunge sa mincam pastile pe piine? ELLE investigheaza.

ELLE HEALTH – CODEX ALIMENTARIUS, O GLUMA DE 1 APRILIE?

Imediat dupa sedinta de redactie pentru nu­marul din aprilie, am inceput documentarea acestui articol. Iar in noaptea urmatoare nu am inchis un ochi, gindindu-ma serios la varianta ca a doua zi dimineata sa ma duc sa-mi cumpar un plafar intreg. De unde aceasta spaima? De la toate acele articole care circula pe internet si care sustin cu maxima seriozitate si pasiune ca ne pindeste nenorocirea: ca vitaminele si mineralele vor fi considerate toxine, ca pentru producerea suplimentelor nutritive se vor impune reglementari legislative si ta­xe atit de mari, incit micii producatori vor disparea de pe piata, lasind loc doar magnatilor din industria farmaceutica, care vor investi in cantitate si nu in calitate.

Teoria conspiratiei spune ca planeta e oricum suprapopulata, nici razboaie nu mai sint ca pe vremuri, iar progresul medicinii si biotehnologiilor permite omu­lui sa-si prelungeasca semnificativ viata. Astfel, se esti­meaza ca in aproximativ 30 de ani de la adoptarea recoman­darilor Codex Alimentarius, vor disparea 3 miliarde de oameni: doua din cauza bolilor si unul din cauza malnutritiei.

Sa fie acest Codex Alimentarius o arma alba de exterminare in masa? Cert este ca in curind va intra in vigoare celebrul regulament CE 1924/2006 referitor la mentiunile nutritionale si medicale asociate alimentelor, elaborat la indicatia faimoasei Comisii Codex Alimentarius.

Acest fapt este valabil pentru toate tarile Uniunii Europene, inclusiv Romania.

Citeste continuarea in ELLE Aprilie 2011!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din revista elle