ELLE DECO: O CASA CA O PICTURA DE VERMEER

Descopera o casa in stil country-chic, ai carei proprietari au combinat cu succes elemente de decor in stil englezesc si olandez. Rezultatul: un interior fermecator, unde timpul pare ca a stat in loc.

ELLE DECO: O CASA CA O PICTURA DE VERMEER

Este o atmosfera linistita in casa lui Karin si Hanno Koch din Dartmoor. Chiar si ciinele a amutit. Calmul a pus stapinire pe toate incaperi­le si nimic nu pare a deranja armonia acestui camin tihnit: Karin aranjeaza florile culese din gradina, isi bea cafeaua in care a pus mult lapte si impatureste lenjeria, aranjind-o cu grija in dulap, in teancuri bine rinduite.

Decorul pe care ea si Hanno l-au creat este o lectie de simplitate si gratie. Hanno si Karin s-au stabilit in Anglia, dupa ce au parasit Olanda in anii ’90, iar casa lor, un bungalou construit in 1920 intr-un sat mlastinos, este un amestec reusit intre stilul rustic englezesc si cel olandez.

Cei doi s-au intilnit pentru prima data tot in Dartmoor, cind au venit fiecare pe cont propriu ca voluntari pe timpul verii la scoala cu internat din sat. Multi ani mai tirziu cei doi s-au reintors, de asta data pentru celebrarea nuntii lor, la bise­rica din localitate. Planul lor era sa inchirieze o casa timp de un an si sa vada daca pot pune bazele unei afaceri intr-un astfel de loc, cumva uitat de lume. Cartograf experimentat, specializat in ferme si proprietati intinse, Hanno a ajuns repede cunoscut in bransa lui, apoi a inceput sa aiba din ce in ce mai mult de lucru, iar curind afacerea sa a devenit infloritoare.

Chiar de la inceput, cei doi au considerat important sa se implice in viata comunitatii. De aceea, s-au ala­turat corului bisericii si participa activ in toate co­mitetele si asociatiile locale.

Ne-am dorit foarte mult sa locuim in acest sat”, explica Karin. „Despre aceasta proprie­tate am aflat chiar de la un membru al corului si ne-am bucurat foarte tare, caci era singura casa de vinzare din zona. Era o locuinta conventionala, dar foarte luminoasa Am stiut din primul moment ca putem crea un decor frumos aici.” Iar „a crea un decor frumos” inseamna ca l-au facut chiar ei insisi, fara nici un ajutor.

Citeste continuarea in Elle Februarie 2010

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din revista elle