ELLE DECO: EVADARE LA TARA

Di Overton si Harvey Roll si-au parasit locuinta din oras pentru a-si transforma casa de vacanta din Northumberland intr-o resedinta permanenta, decorata in stil vintage.
Fotografii: Brent Darby / Narratives.
 

ELLE DECO: EVADARE LA TARA

Di Overton si Harvey Roll locuiau in New Castle cind au ajuns prima oara la casa din Northumberland si, chiar daca dorinta de a avea o casa de vacanta era mai mult visul lui decit al ei, Di abia astepta s-o vada. „Cind am coborit din masina”, isi aminteste ea, „am spus: «Ce mica e! Crezi ca merita macar sa aruncam o privire?». Dar proprietarul ei ne astepta deja in pragul usii, asa ca ne-a fost jena sa facem cale intoarsa. Am intrat, am urcat, am vazut dormitorul si privelistea minunata, ne-am uitat unul la altul si asta a fost. Amindoi am spus «Da!».”

Iar Di se pricepe de minune sa reinventeze lucruri. De fapt, cu asta se ocupa. Este designer si proprietar al companiei Ghost Furniture. Adica gaseste piese vintage pe care le transforma in unele noi, pline de farmec, si le scoate apoi la vinzare. De-a lungul timpului, Di a fost designer de tricotaje, partener al unei agentii de publicitate si fondator al site-ului de shopping wheredidyoubuythat.com.

Asa ca nu e deloc surprinzator modul ingenios in care a renovat casa de la tara, transformind-o dintr-o resedinta de week-end, mereu inchiriata turistilor, foarte populara, dar totusi lipsita de personalitate, intr-una permanenta, avind ca principal atu vederea superba. Di isi aminteste cu mult umor: „Semineul avea o flacara electrica – arata medieval, ca sa zic asa! – iar baia era vopsita in nuanta avocado si avea doar dus!”

Prima etapa a fost transformarea spatiului mic intr-un loc intim, in care si ei, si copiii lor, de acum mari, sa se simta bine. De-a lungul timpului, au mai adaugat o bucatarie noua, o baie si au redecorat in intregime casa. Abia in 2006, cind s-au decis sa-si vinda locuinta lor cea spatioasa din oras si sa se mute definitiv in Northumberland, s-au hotarit sa faca modificari radicale. Cu ajutorul unui prieten arhitect, au realizat un proiect pentru a dubla suprafata originala, rezultind o bucatarie deschisa si un living, iar la etaj au repozitionat baia si au adaugat un dormitor matrimonial cu dimensiuni generoase.

Citeste continuarea in ELLE Noiembrie 2011
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din revista elle