ELLE DECO – CASA DE PE PLAJA

Descopera un boutique hotel amenajat intr-o fosta scoala din epoca edwardiana, care este in egala masura si un camin primitor pentru proprietarii sai. Foto: Brent Darby / Narratives.

ELLE DECO – CASA DE PE PLAJA

Casa lui Lizzie Clarke, o fosta scoala din epoca edwardiana transformata intr-un camin primitor, este adapostita de poalele unei vai cu paduri ce duce la plaja Sandsend, de linga Whitby. „E greu de spus ce este atit de special la locul acesta”, incepe ea.

„Toata lumea care vine aici crede ca este idilic si relaxant. Este doar un loc frumos, care pare sa aiba o atmosfera proprie.” La fel de fermecatoare precum casa de lemn, cu ferestrele ei inalte cu vedere catre copaci si cimpii, este casa de oaspeti din apropiere, care le-a atras atentia lui Lizzie si sotului ei. Ambele cladiri i s-au parut perfecte pentru planurile ei de a deschide un nou boutique-hotel.

Astfel, imediat ce a auzit ca locatarii aveau de gind sa se mute, a stabilit o intilnire cu proprietarul. Presati de data-limita la care trebuiau sa deschida hotelul pentru primul sezon, in vara anului 2008, familia Clark s-a apucat de lucru. Initial, planul lor era ca si salile de clasa sa faca parte din hotel, iar Lizzie, Graham si fiii lor, Oliver si Thomas, sa se ingramadeasca in camerele fostilor proprietari din cladirea principala.

„Trebuia sa fie o cabana pentru vacanta de vara si dupa aceea, pe timpul iernii, aveam de gind sa deschid o scoala de arta culinara aici, dar toate planurile astea s-au schimbat rapid”, explica ea. „Aveam cheile de citeva zile cind ne-am decis ca, daca vom ramine aici, o sa locuim in scoala. Era atit de special!

Graham fusese in mansarda si stia ca acolo sus exista o structura uimitoare cu grinzi, acoperita in totalitate. I-a venit ideea: «Hai sa scoatem tavanul, sa facem hotelul si sa ne bucuram de el!». Si ideea a capatat sens, pentru ca ne-a permis sa avem mai degraba un hotel special, in care sa putem sta si noi.

Citeste continuarea in Elle Ianuarie 2010

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din revista elle