ELLE DECO: CALEA LACTEE

Descopera o superba casa londoneza, luminoasa si foarte elegant, dar suficient de practica incit sa gazduiasca o familie cu patru copii.

ELLE DECO: CALEA LACTEE

Activitatea profesionala lui Alison Henry, designer londonez de interior, se intinde pe mai bine de doua decenii si include proiecte ambitioase, de la hoteluri luxoase in Hong Kong si Singapore, pina la locuinte private in Marea Britanie, Noua Zeelanda si Australia, dar si interioare exclusiviste de yacht-uri, colectii de mobilier si design de produs. Casa lui Alison din cartierul londonez Chelsea a fost recent reconfigurata si extinsa, pentru a crea un imens spatiu alb, in care locuieste impreuna cu sotul ei, bancherul Tariq Dag Khan, si cu cele patru fiice ale lor: Anna Cristina (in virsta de doi ani), Olivia (12 ani) si gemenele Sophie si Rebecca (de 15 ani).

Am stat de vorba cu Alison pentru a afla cum poti crea un interior alb in caminul tau, dar care sa fie totusi primitor si practic, chiar si pentru o familie numeroasa, cu copii mici.

Cum ti-ai caracteriza stilul?
Alison Henry: Lejer, lipsit de pretentii si orientat catre familie. Eu m-am nascut in Noua Zeelanda si, prin urmare, ador spatiile deschise si informale, sic si luminoase.

Cum decurge amenajarea unui spatiu?
A.H.
: Inainte de a ma apuca de designul propriu-zis, ma gindesc intotdeauna la rezultatul final. Ma familiarizez cu spatiul, cu nevoile clientului si ma gindesc de fiecare data cum i-ar placea acestuia sa locuiasca. Dar cred ca e vorba in egala masura si de pasiune si simt practic. Intotdeauna intreb beneficiarii: „Ce anume este important pentru voi? Cum vreti sa va simtiti in acest spatiu? Care va fi functionalitatea lui?”. In functie de raspunsurile lor, imi imaginez apoi cum voi putea exploata cel mai eficient spatiul casei, la toate nivelurile, si abia dupa ce totul imi este clar in minte trec la proiect si la transpunerea lui in realitate.

Cum s-a conturat stilul casei tale?
A.H.
: Visul meu a fost sa am o casa cit mai luminoa­sa (am facut sapaturi masive pentru „a aduce la lu­mina” pivnita, care are 186 de metri patrati). Am creat luminatoare in acoperisul bucatariei, living-ului si deasupra scarilor. In timpul zilei, rar am nevoie sa aprind lumina in casa. Am schimbat toate usile, ca sa permit luminii sa treaca dintr-o incapere in alta si pentru a crea impresia de spatiu vast. Podelele sint din stejar alb lacuit, peretii sint finisati intr-un alb de var, iar cele mai multe piese de mobilier sint albe sau in tonuri neutre. Nimic nu este prea greoi sau n-are un aer prea serios, dar totul este frumos si special in felul sau.

Fotografii: Brent Darby / Narratives. Text: Sarah Stewart Smith / Narratives.

Citeste continuarea in ELLE Martie 2012

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din revista elle