VIDEO: Cristina Ich susține educația sexuală în școli și explică ce ar presupune aceasta

Cristina Ich susține educația sexuală în școli și explică ce ar presupune asta într-o serie de Instastories publicate pe contul ei, urmărit de 760 de mii de oameni.

VIDEO: Cristina Ich susține educația sexuală în școli și explică ce ar presupune aceasta

Cristina Ich susține educația sexuală în școli și le explică celor care nu înțeleg conceptul ce ar presupune aceasta și pentru ce ar fi de folos. Se pare că lunga serie de Instastories dedicată subiectului a fost prilejuită de o altă postare a influencer-ului, la care mai mulți urmăritori ar fi reacționat negativ.

Cristina Ich susține educația sexuală printr-o serie de 18 postări în format stories (acum expirate de pe contul vedetei), și începe prin a explica faptul că a primit mesaje de la două femei: „Cristina, nu pot să cred că propui ca materie educația sexuală, adică să se uite prin reviste porno și să le arăți cum se face sex. Nu, nu asta nu e educație sexuală. Înseamnă metode contraceptive, când trebuie să începi viața sexuală, de ce nu e OK să o începi la o vârstă fragedă, sau prematur, depinde cum vrei tu să spui, care sunt riscurile, bolile cu transmitere sexuală, riscul de a rămâne însărcinată, riscul de a rămâne traumatizată, în primul rând pentru că sunt fete care fac sex doar pentru că trebuie să facă sex, doar pentru că au văzut nu știu unde, la TV sau pe Internet și așa mai departe. Dar ele nu sunt sigure de ceea ce vor să facă și pe urmă le pare rău, rămân traumatizate. Asta înseamnă educația sexuală, în nici un caz ceea ce vă gândiți voi sau mințile voastre bolnave.”

„Dacă nu explici, copilul va fi curios să își ia informația din altă parte, și informația din altă parte, informația aia s-ar putea să fie greșită.”

Seria de Instastories prin care Cristina Ich susține educația sexuală atât în școală, cât și acasă, continuă cu explicații despre repercusiunile pe termen lung ale lipsei informațiilor corecte despre viața intimă (mai ales a fetelor). „A fi batjocorită de băiatul cu care face sex, asta poate lăsa traume, care să aibă repercusiuni grave pe viitor. Și aici intervine sindromul Stockholm, te poți îndrăgosti de agresor, de cel care-ți face rău, pentru că tu ai impresia că așa este normal să fie. Deci, credeți-mă, sunt atât de multe explicații că cred că mi-ar trebui vreo 300 de mii se story-uri ca să termin.”

„Mai târziu, când vor crește, ele vor accepta să fie agresate verbal, fizic, pentru că așa li se pare normal, așa au fost crescute, așa au fost educate, pentru că nu li s-a explicat, iar singura lor informație a fost cea greșită…”, explică vedeta.

„Nu o să-mi las copilul dezinformat din nici un punct de vedere, pentru fiecare vârstă va exista o informație și pentru fiecare întrebare va exista un răspuns (…) Dar nu o să-i spun niciodată că el a venit cu barza.”, își încheie influencerul pledoaria pentru educație. De altfel, pe lângă faptul că Cristina Ich susține educația sexuală, ea este din ce în ce mai vocală pe o diversitate de teme arzătoare din societate. Recent, vedeta a reacționat și la incidentele violente între minori care au tulburat întreaga țară.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Citește și:
Lili Sandu alăptează în public și e acuzată că deranjează, pentru că oamenii nu au altă treabă

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people