Tradiția pe care Regina Elisabeta a II-a nu o va respecta după decesul soțului ei

Elisabeta a II-a a ales să nu respecte un obicei străvechi de doliu al familiei regale.

Tradiția pe care Regina Elisabeta a II-a nu o va respecta după decesul soțului ei

Regina Elisabeta a ales să încalce tradiția în ceea ce privește un mic ritual de doliu regal. Spre deosebire de predecesorii ei, ea nu va folosi hârtie de scris cu margini negre în perioada oficială de doliu.

Cu o singură excepție: nota scrisă de mână de regina văduvă, care a fost pusă pe sicriul soțului său. Conținutul acesteia era ferit privirii de florile albe sub care se afla, dar experții regali consideră că nota este o ultimă scrisoare din numeroasele pe care Regina și Philip și le-au scris de-a lungul vieții și că, cel mai probabil, a fost semnată cu „Lilibet”, numele de alint din copilărie al Elisabetei, pe care numai Philip îl mai folosea.

La ceremonia funerară de sâmbătă au avut voie să participe doar 30 de membri apropiați ai familiei. Regina a stat singură din cauza restricțiilor COVID-19 și a regulilor extrem de stricte de distanțare socială care impuneau ca ea să stea la mare distanță de ceilalți participanți.

Revista People a confirmat informația că, de acum încolo, Regina va folosi papetărie personalizată în care sigiliul regal va fi negru în loc de roșu, cum e în mod obișnuit.

Renunțarea la marginile negre este, posibil, făcută de dragul Prințului Philip, care era cunoscut pentru faptul că îl plictiseau pompozitățile regale, lucru dovedit și de alegerea sa de a fi condus pe ultimul drum, către capela St. George, într-un Land Rover.

Potrivit The Times, atât Clarence House, biroul Prințului Charles și al Camillei, cât și Palatul Kensington, unde își au sediul oficial Prințul William și Kate Middleton, vor continua să practice tradiția veche de secole.

Folosirea articolelor de papetărie cu margini negre pentru a marca perioada oficială de doliu a devenit populară în secolul al XIX-lea, când, după moartea Prințului Albert, în 1861, Regina Victoria a corespondat numai pe hârtie de scris cu o margine neagră, groasă.

Citește și:

Meghan Markle i-a adus Prințului Philip un omagiu cu o semnificație aparte

Foto: Arhiva ELLE

 

Recomandari
evedete.ro
Mai multe din people