Tot ce trebuie să știi despre rochia de mireasă a Prințesei Eugenie

Încă din timpul primului interviu în care Prințesa Eugenie și Jack Brooksbank și-au anunțat logodna, cu toții am fost curioși să aflăm cine va fi designer-ul care va crea rochia de mireasă.

Tot ce trebuie să știi despre rochia de mireasă a Prințesei Eugenie

Rochia de mireasă purtată de Prințesa Eugenie a fost creată de Peter Pilotto și Christopher De Vos, cei care au fondat brand-ul britanic Peter Pilotto, în Londra anului 2007. Brand-ul este cunoscut pentru design-ul inovator care conturează perfect silueta feminină modernă.

Prințesa Eugenie i-a întâlnit pe designeri în timpul găzduirii unui eveniment organizat pentru a sprijini femeile artiste. De-a lungul anilor, Eugenie a fost văzută purtând numeroase creații ale brand-ului britanic. Prințesa Eugenie, P. Pilotto și De Vos au lucrat împreună în crearea design-ului rochiei de mireasă, făcând chiar și o cercetare amănunțită în arhiva rochiilor purtate anterior de membri ai familiei regale, identificând în final silueta perfectă.

Rochia a fost construită din mai multe suprapuneri de material, fiind compusă de la corset și jupa complexă la corsajul final și fusta plisată. Rochia are linia decolteului extins până în jurul umerilor, coborând pe spate în același fel, și terminându-se într-o trenă lungă. Design-ul din spatele corsetului a fost creat la cererea lui Eugenie, care a avut o operație de corectare a scoliozei la vârsta de 12 ani.

Materialul include câteva simboluri și motive semnificative Prințesei Eugenie, precum un ciulin pentru Scoția, care să ateste dragostea pe care cuplul o poartă pentru Balmoral, un trifoi alb pentru Irlanda, în semn de salut pentru familia Ferguson a miresei, un trandafir și o iederă reprezentând casa celor doi miri.

Prințesa Eugenie poartă Tiara Greville Emerald Kokoshnik, dăruită de Regina Elisabeta a II-a. Bijuteria a fost confecționată de Boucheron pentru Doamna Greville în 1919 în stilul kokoshnik popularizat în Curtea Imperială Rusă. Tiara a fost realizată din briliante și diamante încrustate în platină, alături de șase smaralde dispuse în ambele părți. Aceasta i-a fost dăruită Reginei Elisabeta de către Doamna Greville în 1942.

Cerceii din smaralde și diamante purtați de Eugenie sunt un cadou din partea viitorului ei soț, Jack Brooksbank, iar pantofii aleși de mireasă poartă semnătura lui Charlotte Olympia.

Buchetul miresei, creat de Patrice Van Helden Oakes, este compus din crini, sâmburi de stephanotis, ciulini albaștri, trandafiri albi și iederă. De asemenea, conține și crenguțe de mirt, o tradiție a familiei regale începută de Regina Victoria. Aceasta a primit un buchet de flori din partea bunicii Prințului Albert care conținea și mirt, în timpul unei vizite în Germania, plantă care a devenit în scurt timp foarte semnificativă pentru ea.

Citește și:
Nunta Prințesei Eugenie: tot ce trebuie să știi

Foto: Instagram

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people