Tot ce trebuie să știi despre Golden Globe Awards 2018

Golden Globe Awards 2018 va găzdui anul acesta 1400 de invitați.

Tot ce trebuie să știi despre Golden Globe Awards 2018

În fiecare an, sezonul premiilor începe cu decernarea Globurilor de Aur, una dintre puținele ceremonii care premiază și filmele și serialele, cu aceeași ocazie.

Acesta este doar unul dintre motivele pentru care o astfel de decernare de premii este foarte dificil de organziat.

Decernarea Globurilor de Aur are loc într-o locație relativ mică, în „Beverly Hliton ballroom', care are o capacitate de 1400 de pesoane, spre deosebire de locația unde au loc Oscarurile, „Dolby Theatre', unde încap cel puțin 3400 de persoane.

Deci cum decide Asociația de presă străină de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA) cine și unde stă în seara festivității? Jorge Camara, care a întrat în HFPA în anul 1968 și a fost președinte pentru șase ani, a vorbit despre acestă problemă:

„Suntem nevoiți să refuzăm foarte multe persoane. În 2017, am avut 1371 de locuri în sală, astfel încât să avem suficient loc, dar să păstrăm și senzația de intimidate. Am fi putut primi mult mai mulți invitați, dar credem că sentimentul de intimidate funcționează cel mai bine pentru Globurile de Aur. Așadar, fiecare nominalizat poate veni însoțit de o persoană, și fiecare studio poate trimite câte un reprezentant, iar dacă aceștia doresc mai multe locuri pentru familie, de exemplu, trebuie să așteptăm să vedem dacă îi putem strecura.'

Așadar, nu vedetele aleg lângă cine stau la ceremonie, ci echipa de organizare. Cu toate acestea, invitații pot solicita să stea lângă prieteni sau să evite persoanele cu care nu se înțeleg.

„Câteodată ne spun cu cine vor să stea, iar alteori, ne spun lângă cine nu vor să stea. Iar noi încercăm, pe cât posibil, să le satisfacem dorințele. Odată ce așezarea în sală este stabilită, o persoană din echipa de organizare se asigură că toată lumea stă unde trebuie, în seara evenimentului.

Un alt lucru interesant în legătură cu Globurie de Aur este că nici măcar persoanele care stabilesc așezarea în sală nu știu cine sunt câștigătorii, până când aceștia nu sunt decernați, așa că modul în care nominalizații stau în sală nu are nicio legătură cu șansele acestora de câștig.

Conform lui Jorge Camara, „Marii actori nu au niciodată pretenții foarte mari, când vine vorba de așezarea în ală, ci producătorii. Pentru ei, este foarte important să stea pe locurile pe care ei le consideră cele mai bune. Anul acesta va fi interesant, pentru că, de obicei, cel care avea cele mai multe pretenții era Harvey Weinstein.'

Invitații sunt liberi să aibă discursuri oricât de politice își doresc, iar un exemplu foarte bun este speech-ul anti-Trump al lui Meryl Streep care a devenit iconic. „Noi nici nu îi încurajăm, nici nu le interizcem. Câștigătorii sunt liberi să spună orice își doresc.'

Reese Witherspoon și Eva Longoria vor veni împreună la Globurile de Aur. În decembrie, celebritățile feminine au anunțat că toate vor purta negru la decernarea Globurilor de Aur din 2018, în semn de protest la adresa modului în care sunt tratate sau au fost tratate femeile la Hollywood.

Acum câteva zile, 300 de femei importante au semnat o scrisoare de solidaritate, publicată în „The New York Times', pentru a anuța că perioada abuzurilor și a agresiunii sexuale a luat sfârșit.

Ne putem aștepta ca Witherspoon și Longoria, care sunt unele dintre susținătoarele prinicipale ale mișcării „Times Up', să vorbescă sincer și deschis cu presa despre mișcarea #MeToo.

„Mulțumim @nytimes pentru că ne-ați ajutat să facem lumină pentru TOATE persoanele reduse la tacere de către abuzurile și hărțuirile din industrie. Sunt foarte mândră că fac parte din acest grup de 300 de femei și bărbați care își doresc să îi ajute pe cei afectați de aceste probleme.', a postat Witherspoon pe Twitter.

În ultimele zile, pe listele cu invitați au fost adăugate patru actrițe, Jennifer Aniston, Angelina Jolie, Helen Mirren și Emma Stone.

Aniston și Jolie, care au împărțit un fost iubit, pe Brad Pitt, participă foarte rar la aceleași evenimente, dar ceremonia de anul acesta este despre femei care se reunesc pentru a lupta împreună, și asta doar datorită mișcărilor #MeToo și Times Up.

Aniston a donat recent 500,000 de dolari pentru campania Times Up. Banii se vor îndrepta spre un fond de apărare legală, care își propune să ofere asistență subvenționată bărbaților și femeilor care suferă abuzuri sexuale, asalt sau hărțuire în timpul muncii, indiferent de industria în care aceștia acționează.

Între timp, Jolie a fost printre sutele de actrițe care a vorbit public despre producătorul Harvey Weinstein. „Am avut o experiență neplăcută cu Harvey Weinstein în tinerețe și, ca rezultat, am ales să nu mai lucrez cu el din nou și să-i avertizez și pe alții atunci când au făcut-o”, a declarat Jolie pentru „The New York Times'. „Acest comportament față de femei în orice domeniu, în orice țară, este inacceptabil.

Se pare că ne așteaptă o decernare de premii foarte interesantă. Festivitatea va avea loc duminica aceasta, pe 7 ianuarie, la „Beverly Hilton Hotel', în Los Angeles.

Citește și:
Predicții – cine va câștiga la Globurile de Aur 2018

Text: Madalina Preda
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people