Regizorul Asghar Farhadi, nominalizat la Oscar, nu va participa la ceremonie din cauza legii date de Donald Trump

Se pare ca regizorul Asghar Farhadi, nominalizat la Premiile Oscar 2017, nu va putea participa la ceremonie din cauza legii date de Donald Trump zilele treciute.

Regizorul Asghar Farhadi, nominalizat la Oscar, nu va participa la ceremonie din cauza legii date de Donald Trump

Regizorul Asghar Farhadi este nominalizat la Oscar 2017 la categoria Cel Mai bun film Strain, cu pelicula „The Salesman'. Din pacate insa, el a anuntat ca nu va putea participa la ceremonia de la finalul lunii februarie din cauza legii date de Donald Trump, cunoscuta sub numele „Muslim Ban'.

Prin aceasta lege, atat de controversata si considerata de multi ca fiind rasista, Trump a interzis accesul in Statele Unite ale Americii si acordarea de vize pentru persoanele fara cetatenie americana care provin din 7 tari: Siria, Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan si Yemen.

Regizorul Asghar Farhadi, care locuieste in Iran, s-a vazut astfel nevoit sa anunte pe Twiier ca nu va participa la Premiile Oscar 2017.

Asghar Farhadi a mai obtinut un Premiu Oscar n 2012, la categoria categoria Cel Mai bun film Strain, cu pelicula „Separation'.

Numeroase celebritati au apelat la retelele de socializare pentru a-si exprima revolta cu privire la aceasta lege, folosind hashtag-ul #MuslimBan.

Unul dintre cele mai puternice mesaje a fost trimis de tanara Malala Yousafzai, detinatoare a Premiului Nobel pentru Pace.

„Sunt profund intristata ca Presedintele Trump inchide usa copiilor, mamelor si tatilor care fug de violenta si razboi', declara Malala. „Sunt profund intristata ca America isi intoarce spatele oamenilor care au construit tara voastra, gata sa munceasca din greu pentru o sansa cinstita la o viata noua.'

Citeste si:
Adevaratul motiv din spatele despartirii Jolie-Pitt, dezvaluit intr-un nou documentar

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people